ULAZI U OZBILJNU POLITIKU

SAZNAJEMO: Poznati riječki vjeroučitelj i popularna javna osoba, Marin Miletić, bit će nositelj liste Mosta u istarsko-riječkoj izbornoj jedinici!

| Autor: Milan PAVLOVIĆ

Kako neslužbeno doznajemo poznati riječki vjeroučitelj i aktivist Marin Miletić na predstojećim parlamentarnim izborima bit će nositelj liste Mosta u 8. izbornoj jedici koja obuhvaća područje Istarske županije i zapadni dio Primorsko-goranske županije, uključujući grad Rijeku.

Nakon desetak godina vjeroučiteljskog staža u poznatoj riječkoj Prvoj sušačkoj gimnaziji Miletić je koncem prošle godine premješten u strukovnu Srednju školu za elektrotehniku i računalstvo. Tom iznenadnom premještaju, da podsjetimo, prema svemu sudeći kumovala je politika budući da je do njega došlo nakon što je Miletić, kao sindikalni predstavnik Prve sušačke hrvatske gimnazije, tijekom štrajka prosvjetnih djelatnika na Trgu bana Jelačića održao vatreni i emotivni protestni govor.

Ostalo je upamćeno da je tom prigodom premijeru Plenkoviću i hrvatskim političarima poručio među ostalim da su hrvatski učitelji "Liga prvaka na kojoj stoji ovo društvo", nakon čega je stigla prve packa u vidu priopćenja Riječke nadbiskupije koja se od njegovog javnog istupa ogradila, a nedugo nakon toga i premještaj u drugu školu.

Ulaskom u politiku Miletić pokazuje da ne namjerava tako lako odustati od javnog angažmana i istupa, a to će se prema neslužbenim izborima dogoditi vrlo brzo s izborne liste Mosta. Taj dogovor navodno je već postignut, te je Miletićeva pozicija na listi neupitna bez obzira na ishod pregovora koji se vode o mogućoj izbornoj suradnji Mosta s Domovinskim pokretom Miroslava Škore. Na taj način Marin Miletić, koji je i dosad pokazivao sklonost i talent za politički angažman na desnom političkom spektru, definitivno ulazi u politiku i pokušat će među biračima u Istri i na Kvarneru dobiti podršku da ih u naredne četiri godine predstavlja u Hrvatskom saboru.

Dok ga je šira javnost imala prilike upoznati tijekom učiteljskih prosvjeda, Riječanima je Miletić već od ranije poznat po vjerskom i socijalnom angažmanu i inicijativama kao što je Zdrug katoličkih skauta Hrvatske koji je okupljao mlade u pastoralnom domu bl. Alojzija Stepinca u Driveniku, te mnogim humanitarnim projektima poput projekata organiziranja ljetovanja za siromašnu potrebitu djecu Srebrenice i Vukovara.

Na političkom spektru glasove će vjerojatno prije svega tražiti na desnici kojoj i sam politički pripada, no s obzirom da nikada do sada nastupajući s desnih pozicija nije prelazio granicu dobrog ukusa, ne bi nikakvo iznenađenje bilo da na biralištima uspje zagrabiti neke glasove i s obje strane političkog spektra.    

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of