OVO ĆE BITI HIT

SAZNAJEMO: Jedna od najboljih chefica na svijetu otvara restoran u Istri

| Autor: Lara BAGAR
Ana Roš (foto Dejan ŠTIFANIĆ)

Ana Roš (foto Dejan ŠTIFANIĆ)


Najveća regionalna kulinarska zvijezda, slovenska chefica Ana Roš, koja je bila odabirana i među najbolje chefove svijeta, iduće godine trebala bi otvoriti restoran u luksuznom resortu Petram Resort & Residences u Savudriji.

Ovu veliku gastro vijest potvrdila je Ana Roš ekskluzivno za naš list u Rovinju na marginama aktualnog Weekend Food Festivala, na kojem je jedna od glavnih zvijezda. Roš je danas održala i iznimno zanimljivo predavanje vezano uz njezin svjetski poznati restoran Hiša Franko s dvije Michelinove zvjezdice, u kojem isključivo s namirnicama iz regije utjelovljuje svoju viziju stvarajući osebujnu kulinarsku čaroliju.

- Ako potpišemo ugovor, koji je za sada siguran 95 posto, do lipnja 2023. restoran će biti otvoren, najavila je Roš.

U Istri će stvarati jednu sasvim drugu, prema njezinim riječima, opušteniju gastronomsku priču.

- Biti će to jedna druga priča, drugi pogled na gastronomiju, opuštenijeg restoranskog tipa, namijenjenu ljudima na odmoru. Ondje nećete ići na slijed od 23 jela, već dva do tri. Bit će to i dalje vrhunska i ozbiljna hrana u ležernijem izdanju, nešto kao što radi Zuma u Dubaiju s ugodnom glazbom u pozadini. Bit će to mjesto pored "infinity poola" iz kojeg se pruža nevjerojatan pogled na Piran, Trst i Dolomite, kaže Roš.

Podsjetimo, kao što je Glas Istre već pisao, riječ je o otvorenom krovnom bazenu, dužine 105 metara, drugom najdužem "beskrajnom" na svijetu, nakon čudesnog bazena u Singapuru.

Jedna od najpoznatijih svjetskih kuharica i jedina žena uvrštena u top deset kuhara, i u "istarskoj priči" će njegovati svoj koncept baziran na lokalnim namirnicama.

- Menu će se bazirati na istarskim namirnicama koje poznajem jako dobro jer već 52 godine imamo kuću u blizini Brtonigle. Kao dijete radila sam ondje u vrtu i brala rajčice, otkrila je detalj iz djetinjstva.

Nekad uspješna skijašica, čija je karijera obećavala, danas nagrađivana kuharica, Slovenka Ana Roš kaže da je nikad nije napustio natjecateljski osjećaj.

Hiša Franko je 2017. odnijela titulu najboljeg restorana u svijetu, a njegova vlasnica titulu najbolje kuharice, u izboru The World's 50 Best Restaurant Academy.

Petram Resort and Residences trenutno je najveći projekt u turizmu koji se gradi u Hrvatskoj. Kompleks će imati 252 luksuzne nekretnine - 55 turističkih vila, aparthotel sa 179 apartmana za odmor te 18 stanova.

Sve je koncipirano, prema najavama, na vrhunskom dizajnu ispred trendova, održivoj gradnji, novim materijalima, mirisnoj mediteranskoj hortikulturi i otvorenim vizurama, u kombinaciji s inovativnim konceptom održavanja resorta i upravljanja nekretninama.

Prvi je to resort za stanovanje i odmor takve vrste u Hrvatskoj i regiji, a u njega ulažu investitori iz Srbije na čelu s MK Grupom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter