U DJEČJEM CENTRU PULA EDUKATIVNA PREDSTAVA ZA MLADE

S kakvim se problemima susreću mladi?


Super osmišljena i još bolje realizirana zasigurno je edukativna predstava koja se ovih dana održava u Dječjem centru Pula, Pionirskom domu, za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola grada Pule. Riječ je o predstavi koju su osmislili članovi Dječjeg gradskog vijeća u suradnji s Dramskim studijem Istarskog narodnog kazališta predvođenim njihovim dramskim pedagogom Aleksandrom Bančićem. Predstavu je jučer odgledala i zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci zajedno s ostalim članovima Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Pule i bila oduševljena.

- Forma predstave koja razvija dijalog među vršnjacima puno je učinkovitija od klasične forme, jer se djeca na ovaj način mogu direktno poistovjetiti s problematikom kao i iznaći rješenje, odnosno lakše prigrliti upućenu im poruku, naglasila je Puh Belci te dodala da je ovo pravi put za stvaranje što zdravije i kvalitetnije sredine za rast i razvoj djece.

Riječ je o predstavi koja se izvodi u formi Forum kazališta te tako na jedan drugačiji i proaktivniji način pristupa aktualnim temama i zornije prikazuje probleme s kojima se mladi danas susreću. Kroz scene Forum kazališta mlade se nastoji potaknuti na razmišljanje, interakciju te aktivno uključivanje u rješavanje problematike.

- Cilj je da svi zajedno promišljaju o temi te nakon rasprave ponude niz rješenja na pitanja i probleme detektirane predstavom, pojasnila je voditeljica DGV-a grada Pule Ileana Zahtila Blašković.

Predstava je do sada odigrana 11 puta. Glavne uloge utjelovili su članovi Dječjeg gradskog vijeća pod čijom je i palicom predstava nastala. Cjelokupni projekt realiziran je uz potporu Grada Pule i Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Pule. Projekt je prijavljen na natječaj za najbolji projekt dječjih gradskih vijeća RH. (S. Z. T.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater