NOĆNI ŽIVOT MLADIH PULJANA

Ponekad smo čitavu noć u TITOVOM PARKU - do 6 ujutro! Klubovi u Puli su mrtvi"U Titovom parku znamo ostati i po cijelu noć. Nekad znamo tu biti od 21 sat pa do 6 ujutro! A ponekad odemo do kluba Uljanik koji je četvrtkom najpoželjnija lokacija za izlaske", govori nam 17-godišnji Puljanin Gordan, otvarajući priču o dobrim i lošim stranama noćnog života mladih Puljana, koji se, preskočimo li zatvoreni turbofolk klub Cargo i bliski kafić Pietas Julia, najčešće svodi na otvorene, time i najjeftinije lokacije pod vedrim nebom. Takvo udarno mjesto je i Titov park. Upravo je četvrtak ključni dan za masovni izlazak pulskih tinejdžera u ovaj park, a potom tradicionalno odlaze u klub Uljanik. Stoga smo upravo te večeri oslušnuli puls mladalačke noćne Pule.

Klubovi u gradu su - mrtvi

Unatoč našoj bojazni da će nas mladi Puljani izbjegavati i da ćemo ostati kratkih rukava s izjavama, nismo imali tih problema. Štoviše, dok nam je u Titovom parku govorila 19-godišnja studentica Antonela, pridružilo joj se još šest njenih znatiželjnih prijateljica.

Antonela je nešto starija od prosječne dobi posjetitelja Titovog parka, koju najviše čine 16 i 17- godišnjaci. Kaže da je izlazak u Titovom parku zapravo najbolji dio večeri, ali da se i izlazak u klub Uljanik također računa pod "dobar dio večeri", dodajući da je, uz dobro društvo i zafrkanciju, svaki izlazak dobar.

- Došao sam samo "chillati" u Titov park, a zatim idem doma jer su mi klubovi u Puli "mrtvi", kaže nam malo dalje 19-godišnji Martin, student informatike na pulskom sveučilištu.

U Puli dakle ipak postoje osobe koje nisu nikada bili u klubovima. Ili barem tako tvrde! Primjerice, 17-godišnja gimnazijalka Eva kratko nam je rekla da se većina njezinih izlazaka bazira na Titov park i na lutanja po gradu.

- Doselila sam se u Pulu i tu se školujem. Ljeti ne volim izlaziti zbog gužvi koje turisti stvore i načina na koji se oni zabavljaju, kaže nam pak Ajla iz Bosne. (Piše Edi GARIBOVIĆ, Snimio Filip ŠKATAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum