NOVI ČELNIK OPĆINE

ROMAN CARIĆ, NOVI NAČELNIK OPĆINE KRŠAN: Presudna je bila naša kampanja, krećemo na posao

Već u srijedu, nakon fešte i dana odmora, idemo po našem planu, u pregovore prema budućim koalicijskim partnerima, radi formiranja Vijeća, a zatim u postupak primopredaje, s postojećim načelnikom. Vjerujem da će cijeli postupak primopredaje biti gotov do kraja lipnja, nadam se da ćemo s 1. srpnja startati u novom sastavu

| Autor: Branko BIOČIĆ
Roman Carić

Roman Carić


Općina Kršan dobila je novog načelnika. Dugovječnog Valdija Runka zamijeniti će Roman Carić koji je u drugom krugu dobio 928 glasova, dvostruko više od Runka, također kandidata grupe birača koji je dobio 429 glasova. Već u prvom krugu Carić je sa 48,2 posto glasova nagovijestio promjenu u općini Kršan i svoju pobjedu.

Roman Carića je diplomirani pravnik, zaposlenik u općinskoj upravi kao voditelj odsjeka za pravne poslove, a do prije dvije godine bio je i zamjenik općinskog načelnika Runka, ali je na polovici mandata podnio ostavku na tu funkciju.

Uspjeh u dva mjeseca

- Ponosan sam na svoju ekipu koja je profesionalno i na visokoj razini odradila predizbornu kampanju koja je bila odlična i mislim da je na kraju i presudila. Ovaj ogroman uspjeh ostvarili smo u svega dva mjeseca. Obišli smo svaki dio općine Kršan, podrška nam je rasla iz dana u dan, očekivao sam da će od naših mještana biti velika, ali ovo je zaista za povijesni uspjeh. Za mene i za našu listu. Cijeloj ovoj priči smo pristupili krajnje ozbiljno i profesionalno. Imali smo kampanju koje se zaista ne bi posramile ni puno veće institucije od nas. Već u srijedu, nakon fešte i dana odmora, idemo po našem planu, u pregovore prema budućim koalicijskim partnerima, radi formiranja Vijeća, a zatim u postupak primopredaje, s postojećim načelnikom. Vjerujem da će cijeli postupak primopredaje biti gotov do kraja lipnja, nadam se da ćemo s 1. srpnja startati u novom sastavu, rekao je Carić.

Pregovori oko koalicije

Čestitao je i svom protukandidatu Valdiju Runku, "starom liscu", kako je rekao, koji ima neupitnu energiju, koji je dao dosta za općinu Kršan, ima Carićev respekt, ali, dodao je, došla su neka nova vremena, nove snage i novi ljudi.

- Znao sam da ćemo imati oštru, 'mušku' utakmicu, ali narod je na kraju rekao svoje, očito je došlo vrijeme za promjene. Nadam se dobroj suradnji u Vijeću i privatnom životu, rekao je Roman Carić, novi načelnik općine Kršan koji je zbog fešte do duboko u noć u utorak bio pomalo umoran a čekali su ga još odgovori na brojne pozive i poruke čestitara s raznih strana, gotovo njih tristotinjak. Dio jutra u ponedjeljak proveo je ispijajući kavu i razgovoru u uredu dosadašnjeg načelnika Runka.

Carićeva lista osvojila je šest mandata u općinskom vijeću, nedostaje mu još jedan koalicijski partner za većinu pa će ovih dana morati i tu u pregovore.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter