POREČ

ROKOVA U NOVOJ VASI: Tradicionalni boćarski turnir odigran na obnovljenom boćalištu

| Autor: Glas Istre
Početak turnira (Foto: Grad Poreč)

Početak turnira (Foto: Grad Poreč)


Uvertira u proslavu blagdana sv. Roka, zaštitnika porečke Nove Vasi, bilo je u subotu odigravanje tradicionalnog boćarskog turnira. Ove godine turnir se održao na obnovljenom boćalištu u centru mjesta koje je nedavno uredio Grad Poreč-Parenzo dogradivši krovnu konstrukciju za još preostale dvije staze za boćanje, čime je kompletno boćalište prekriveno i omogućuje igranje boćarskih susreta, turnira i raznih drugih manifestacija i kad vremenske prilike nisu povoljne. Turnir je potrajao sve do večernjih sati, a boćalište je u sklopu uređenja dobilo i novu rasvjetu koja je boćarima susret učinila još ugodnijim.

Na turniru je poštivajući epidemiološke mjere sudjelovalo osam ekipa – iz Nove Vasi, Kukci, Červara, Veleniki, Muntrilja, Vižinade, Višnjana, te ženska ekipa iz Pazina. U ukupnom poretku trijumfirala je ekipa boćara iz Muntrilja, dok su na drugom, trećem i četvrtom mjestu slijedili redom kolege klubova iz Vižinade, Veleniki i Nove Vasi.

Sudionike turnira na početku je pozdravio predsjednik Mjesnog odbora Nova Vas Roland Kosinožić, te porečki gradonačelnik Loris Peršurić koji im je uz čestitke i sreću u natjecanju zahvalio i na tome što održavaju druženja i boćanja po porečkim selima i naseljima, tako čuvajući tradiciju i užance.

Proslava blagdana sv. Roka nastavila se i danas na sam blagdan sveca patrona uz svečanu svetu misu, te biciklijadu za djecu zakazanu u večernjim satima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini