NOVA VAS

Proslava Rokove počela boćarskim turnirom: DANAS SVEČANA MISA I DJEČJA BICIKLIJADA

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)


Tradicionalni boćarski turnir Boćarskog kluba Nova Vas i susjednih klubova, koji je odigran u subotu na obnovljenom boćalištu, bio je uvertira u proslavu blagdana sv. Roka, kojeg ovo porečko naselje slavi kao svog patrona.

Turnir je potrajao sve do večernjih sati, što je omogućila nova rasvjeta. Podsjetimo, boćalište je nedavno uređeno novcem iz proračuna grada Poreča, u sklopu čega je dograđena i krovna konstrukcija i sada su sve staze natkrivene što omogućuje igranje boćarskih susreta, turnira i drugih manifestacija i kad vremenske prilike nisu povoljne.

Danas, 16. kolovoza, u 11 sati održat će se sveta misa u župnoj crkvi u Novoj Vasi, a u 18 sati na rotondi starta 4. dječja MTB biciklijada, u organizaciji Biciklističkog kluba Poreč i Mjesnog odbora Nova Vas. Ruta je duga oko 10 kilometara, predviđena je za djecu iznad sedam godina starosti. Planirano trajanje biciklijade s pauzama je oko dva sata. Vozi se po šumi, makadamskim putevima i manjim dijelom po asfaltu, a svi sudionici mlađi od 16 godina, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, dužni su imati kacigu. Za sve sudionike organizirana je okrjepa uz sendviče i piće.

Proslava se održava uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera, u organizaciji MO-a Nova Vas i uz potporu Grada Poreča.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter