POREČ

U NOVOJ VASI OTVORENO NATKRIVENO BOĆALIŠTE: Novo mjesto za druženje boćarske zajednice

Ovim je zahvatom omogućeno lokalnom boćarskom klubu da se taj tradicionalni sport njeguje još više i kvalitetnije, a mi imamo još puno lijepih domova i boćališta na našem području, od kojih neke u planu za obnoviti u sljedećem razdoblju, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić

| Autor: Glas Istre
Realiziran još jedan vrijedan projekt

Realiziran još jedan vrijedan projekt


Kratkim druženjem, službeno je otvoreno obnovljeno i natkriveno boćalište Boćarskog kluba "Nova Vas" u istoimenom porečkom naselju. Po željama boćara i mještana, ovo je tako postalo još jedno uređeno mjesto za druženja.

Stiže nova rasvjeta

Naime, prije mjesec dana, Upravni odjel za komunalni sustav sanirao je postojeće krovište (dvije staze za boćanje), te dogradio krovnu konstrukciju za još preostale dvije staze za boćanje, čime je kompletno boćalište prekriveno i omogućuje igranje boćarskih susreta, turnira i raznih drugih manifestacija i kada vremenske prilike nisu povoljne.

Nakon krovopokrivačkih radova saniran je, obojen i pokriven novim pokrovom postojeći dio boćališta, dograđena kompletna nova krovna konstrukcija druge polovice boćališta zajedno s novim pokrovom, obojeno kompletno boćalište te je u postupku nabavka nove rasvjete za potrebe natjecanja na boćalištu, čime će kompleks poprimiti novo obličje i biti prvo boćalište ovakvih mogućnosti na otvorenom (uz postojeću boćarsku zatvorenu dvoranu u sklopu SRC-a "Veli Jože" u Poreču).

Uz mještane, predstavnike Mjesnog odbora Nova Vas na čelu s predsjednikom Rolandom Kosinožićem i boćare iz Nove Vasi, ovom su se događaju pridružili i predstavnici Grada - gradonačelnik Loris Peršurić, gradska vijećnica Nensi Beato Baturić i gradski pročelnik za komunalni sustav Marino Poropat.

Održavanje tradicije

- Drago mi je što smo uspjeli završiti ovaj projekt, ali imamo još puno toga za napraviti. Zahvaljujem vama, boćarima što održavate ovu tradiciju, jer, ako vi to ne nastavite, neće nitko. Ovim je zahvatom omogućeno lokalnom boćarskom klubu, ali i cjelokupnoj boćarskoj zajednici da se taj tradicionalni sport njeguje još više i kvalitetnije, jer se boćalište za potrebe treniranja i odigravanja susreta može koristiti i za vrijeme kišnih dana, te u zimskim razdobljima kada su temperature povoljnije. Vjerujem da ćete se širiti i dalje, a mi imamo još puno lijepih domova i boćališta na našem području, od kojih neke u planu za obnoviti u sljedećem razdoblju, rekao je Peršurić.

Boćari su pozdravili ovu investiciju i najavili kako prvi turnir na obnovljenom boćalištu planiraju već idući mjesec, za blagdan sv. Roka, mjesnog zaštitnika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater