POREČ

Investicije u mjesnom odboru Nova Vas: PRI ZAVRŠETKU PRVO NATKRIVENO BOĆALIŠTE, GRADI SE I CESTA

| Autor: Glas Istre
Gradnja ceste Bašarinka - Kukci

Gradnja ceste Bašarinka - Kukci


Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić s pročelnikom Upravnog odjela za komunalni sustav Marinom Poropatom i Rolandom Kosinožićem, predsjednikom Mjesnog odbora Nova Vas, obišao je nedavno radove na uređenju prometnice i boćališta koji se odvijaju u ovom mjesnom odboru.

Prema željama mještana i predstavnika MO-a, u tijeku su radovi na prometnici koja spaja naselja Kukci i Bašarinka na dionici ukupne duljine 400 metara i širine 5 i pol metara. Ova faza radova planirana je kao prva faza, dok je za jesen i zimu planiran i spoj na južni dio naselja, za što je pokrenut postupak građevinske dozvole.

Osim toga, pri kraju je uređenje boćališta u Novoj Vasi, po željama boćara i mještana, čime će postati još jedno uređeno mjesto za druženja. Naime, prije mjesec dana, UO za komunalni sustav sanirao je postojeće krovište (dvije staze za boćanje) te dogradio krovnu konstrukciju za još preostale dvije staze za boćanje, čime je kompletno boćalište prekriveno i omogućuje igranje boćarskih susreta, turnira i raznih drugim manifestacija i kada vremenske prilike nisu povoljne.

Nakon krovopokrivačkih radova saniran je, obojen i pokriven novim pokrovom postojeći dio boćališta, dograđena kompletna nova krovna konstrukcija druge polovice boćališta zajedno s novim pokrovom, obojeno kompletno boćalište, te je u postupku nabavka nove rasvjete za potrebe natjecanja čime će kompleks poprimiti novo obličje i biti prvo boćalište ovakvih mogućnosti na otvorenom - uz postojeću boćarsku zatvorenu dvoranu u sklopu SRC Veli Jože).

- Ovim je zahvatom omogućeno lokalnom boćarskom klubu, ali i cjelokupnoj boćarskoj zajednici, da se taj tradicionalni sport njeguje još više i kvalitetnije, jer se boćalište za potrebe treniranja i odigravanja susreta može koristiti i za vrijeme kišnih dana te u zimskim razdobljima kada su temperature povoljnije, kaže gradonačelnik Peršurić.

Nastavak uređenja porečkih mjesnih odbora, sukladno željama i potrebama građana i predstavnika mjesnih odbora nastavit će se i u narednom razdoblju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini