U ROVINJU 30. RUJNA

PRVI GINISTRA FESTIVAL: Posjetitelje očekuje degustacija najboljih istarskih ginova

| Autor: Marica Košta
GinIstra

GinIstra


U Rovinju će se u bijeloj sali Academie Banquet 30. rujna održati 1. GinIstra festival na kojem će devet istarskih proizvođača predstaviti 20-ak vrsta ginova, a znatiželjne posjetitelje očekuju panel rasprava, zanimljive radionice i degustacija.

Posjetitelji će moći kupiti GinIstra čašu po cijeni od 100 kuna u što su uključena tri pića, a čašu ne moraju kasnije vratiti, već im ostaje za uspomenu. Nakon toga, za svako sljedeće piće potrebno je kupiti bon po cijeni od 30 kuna za jedno piće.

Istarski proizvođači ginova koji će sudjelovati na Festivalu pozvani su da pošalju uzorke svojih proizvoda pa će na svečanom otvorenju biti proglašeni i najbolji proizvodi prema mišljenju Komisije za ocjenjivanje koju čine stručnjaci.

Uz navedeno, 1. GinIstra bit će popraćena i zabavnim programom te će to biti idealno mjesto za sve one koji žele degustirati ovo sve popularnije piće, zabaviti se i naučiti nešto novo.

- Nadamo se da će prvo izdanje GinIstra Festivala pokazati i dokazati kvalitetu istarskih proizvođača, a dogodine je u planu širenje ponude te dovođenje proizvođača i iz drugih dijelova Hrvatske. Očekujemo da će se s vremenom upravo GinIstra pozicionirati kao važna manifestacija i na europskom tržištu, poručio je organizator Festivala, Igor Franković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini