proizvođači i struka na jednom mjestu

ROVINJ DOMAĆIN 1. GINISTRA FESTIVALA

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)


Trend ispijanja gina posljednjih je godina sve prisutniji na globalnoj razini. Stvaranje novih, posebnih, raznovrsnijih pa i specifičnijih okusa, dovelo je do povećanja proizvodne djelatnosti na polju destilata. Takva je situacija i u Hrvatskoj gdje djeluje 40-ak aktivnih proizvođača gina, od kojih se njih 11 nalazi na području Istarske županije.

Na tragu tih informacija, a s ciljem valoriziranja lokalnih proizvođača i upoznavanja s proizvodnjom te samim destilatima, u Rovinju će se 30. rujna održati prvi festival gina prigodnog naziva "GinIstra" koji ima za cilj okupiti proizvođače i struku na jednom mjestu.

Svoje sudjelovanje na festivalu potvrdilo je devet proizvođača s područja Istre, odnosno sudjelovat će destilerije AurA, Damijanić, Imagine spirits, Istarska kapljica, Martesi, Old school destilery, OPG Čehić, Rossi i Sempervivum. Uz prezentaciju gotovo 20 vrsta gina, posjetitelji će imati priliku poslušati i panel radionice, a osim prigodnog zabavnog programa tijekom održavanja 1. GinIstra festivala, dodijelit će se i plakete za najbolji gin po ocjenama struke, odnosno Komisije za ocjenjivanje dostavljenih uzoraka.

Prvi GinIstra festival održat će se u bijeloj sali Academia Banquet u Rovinju, u petak, 30. rujna, od 16 do 24 sata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum