četvrta ginistra

Najveći festival gina u regiji održati će se u staroj Tvornici Duhana u Rovinju

| Autor: Glas Istre
(Ginistra)

(Ginistra)


Još nas samo deset dana dijeli do četvrtog izdanja GinIstre, najvećeg međunarodnog  festivala gina u Hrvatskoj i regiji, koji će i ove godine u Staroj Tvornici Duhana u Rovinju okupiti  vodeće domaće i strane proizvođače, stručnjake, barmene, kreativce i ljubitelje gina.  

Festival 17. i 18. listopada donosi bogat program predavanja, panela, radionica i degustacija, uz više  od 60 različitih ginova iz Hrvatske, Srbije, Italije, Norveške, Ujedinjenog Kraljevstva, Nizozemske,  Austrije i Novog Zelanda. 

(Ginistra)(Ginistra)

Kroz niz stručnih sadržaja GinIstra će otvoriti važne teme iz svijeta destilerija, tržišnog  pozicioniranja, brendiranja i inovacija u proizvodnji.  

Raspravljat će se o udruživanju proizvođača kao ključnom koraku prema jačanju zajedničkog nastupa  i boljoj prepoznatljivosti na domaćem i inozemnom tržištu, dok će se posebna pažnja posvetiti malim  destilerijama i njihovom položaju u europskim politikama. 

Znanstveni i tehnološki aspekt proizvodnje predstavit će stručna predavanja posvećena procesima  maceracije biljnog materijala i metodama destilacije, koja će otkriti kako se preciznošću i znanjem  stvaraju jedinstveni okusi i mirisi gina.  

(Ginistra)(Ginistra)

U fokusu festivala bit će i branding i marketing destilerija, odnosno način na koji se priča o jednom  proizvodu pretvara u prepoznatljiv brend i doživljaj u boci – uz sudjelovanje dizajnera, marketinških  stručnjaka i iskusnih proizvođača. 

Poseban dio programa čine radionice i masterclassovi koji spajaju kreativnost, znanje i užitak, a uz  stručni i edukativni dio, GinIstra donosi i vrhunski glazbeni program – atmosferu će dodatno podići  koncerti Dalmatina i Marka Tolje. 

(Ginistra)(Ginistra)

GinIstra tako ponovno potvrđuje svoj status najvažnijeg regionalnog događaja posvećenog ginu i  kulturi destilata, mjesta gdje se susreću znanje, inovacija i strast prema stvaranju. Festival ne donosi  samo kušanje vrhunskih ginova, već i prostor za umrežavanje, razmjenu iskustava i razvoj ideja koje  oblikuju budućnost industrije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama