NAJNOVIJELABIN

Predstavljen novi EU projekt namijenjen učenicima: KARIJERNO USMJERAVANJE MLADIH I UČENIKA

| Autor: Branko BIOČIĆ

Uvodnoj konferenciji ovog projekta nazočilo je stotinjak osnovnoškolaca. Sedmašima osnovnih škola Labinštine upravo je ovaj projekt i namijenjen pa je i sama prezentacija projekta koncipirana na način da najmlađe upozna s mnoštvom predviđenih aktivnosti

 

U prepunom restoranu Srednje škole Mate Blažine u Labinu, predstavljen je EU projekt po imenom Karijerno usmjeravanje nezaposlenih mladih i osnovnoškolaca s područja Labinštine, koji je započeo s provedbom u ožujku i trajat će do 2021. godine. Glavne aktivnosti projekta, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., predstavio je Borjan Batagelj, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Labina, ujedno i voditelj projekta.

Škola dio još jedne lijepe priče

Uvodno se prisutnima obratio gradonačelnik Grada Labina, Valter Glavičić, koji je uputio poruku djeci, naglasivši koliko je ovaj projekt dobar za njih i koliko je bitno pristupiti ovoj priči, a sve kako bi lakše iznašli svoj put životnog poziva. Uvodnoj konferenciji ovog projekta nazočilo je stotinjak osnovnoškolaca, točnije učenika šestih razreda labinskih osnovnih škola, Ivo Lole Ribara i Matija Vlačića, a koji će u sljedećoj školskoj godini postati ciljana skupina.

Sedmašima osnovnih škola Labinštine upravo je ovaj projekt i namijenjen pa je i sama prezentacija projekta koncipirana na način da najmlađe upozna s mnoštvom predviđenih aktivnosti. Batagelj je ovakvim, pomalo drukčijim pristupom, učenike htio osvijestiti za sve ono što ih čeka povratkom u klupe. U sklopu projekta učenicima će se nuditi radionice u srednjoj školi.

- Uostalom, i sama ova konferencija ne bi se mogla kvalitetno zaokružiti bez naših učenika, naši mladi konobari i kuhari sudjelovali su u pripremi i provedbi današnjeg druženja, to je ono što mi ovdje radimo, oblikujemo mlade ljude kako bi bili spremni na sve što im budućnost sprema, napomenuo je ravnatelj Čedomir Ružić.

Stalni dijalog na tržištu rada

Hana Šiljan Bembić, psihologinja u OŠ „Ivo Lola Ribar“ pozdravila je učenike ukratko objasnivši koje će se aktivnosti provoditi u školama. Grad Labin je za uspješnu provedbu ovog projekta umrežio snage svoja dva odjela, onog za društvene djelatnosti te Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte, čiji se pročelnik Alek Dragojević i obratio prisutnima naglasivši neizostavnu vezu s Gospodarskim vijećem koje djeluje pri Gradu Labinu, ali i ostalim lokalnim poduzetnicima.

- Prošlomjesečni posjet osnovnoškolaca tvrtkama koje djeluje u Poduzetničkoj zoni Vinež, pokazao nam je da smo svi skupa na dobrom putu, putu koji spaja potrebe tržišta rada i potencijalnih novih kadrova. Povratne informacije koje smo dobili od učenika i gospodarstvenika sugeriraju nastavak ovakvih i sličnih aktivnosti. Ono što nam je potrebno jest uspostavljanje kontinuiranog dijaloga između svih dionika lokalnog tržišta rada, a sve u cilju stvaranja prosperitetnije društvene sredine, rekao je Dragojević.

EU projekt Karijernog usmjeravanja nezaposlenih mladih i osnovnoškolaca s područja Labinštine, kraćeg naziva „Usmjeri se“, osim modula namijenjenog osnovnoškolcima, ima i svoj bitan i neizostavan dio u provedbi aktivnosti s nezaposlenim mladima. Predviđeni početak radionica zakazan je za razdoblje od siječnja do ožujka iduće godine.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam