predsjednica NO KAŠTIJUN

KOVILJKA AŠKIĆ PODNIJELA OSTAVKU. POJASNILA JE SVOJE RAZLOGE

| Autor: Milan Pavlović
Koviljka Aškić (snimio Milivoj Mijošek)

Koviljka Aškić (snimio Milivoj Mijošek)


"S današnjim danom dala sam neopozivu ostavku na mjesto predsjednice Nadzornog odbora Kaštijuna. Ostavku sam jutros dala predsjedniku Skupštine Županijskog centra za gospodarenje otpadom, gradonačelniku Filipu Zoričiću, a predala sam je i u upravu Kaštijuna. Razlog za nju nije županovo traženje moje ostavke, jer držim da je on zadnja osoba koja može uopće govoriti o nekakvoj ispravnosti i moralnosti vezano za moj rad. Ostavku sam dala zato što i dalje smatram da je Fabio Giacometti, što se tiče tehničkog vođenja, najbolja i najkompetentnija osoba za vođenje Kaštijuna i žao mi je što je on ispao glavni krivac za sve ovo što se s Kaštijunom događa", kazala je jutros sad već bivša predsjednica NO Kaštijuna i savjetnica gradonačelnika Zoričića za zelene politike Koviljka Aškić nakon kratkog jutarnjeg sastanka kojeg su ona i direktor Giacometti imali u gradskoj palači s pulskim gradonačelnikom.

Potvrdila je da je tijekom tog sastanka prvom čovjeku Kaštijuna poručeno da nema više povjerenje većinskog vlasnika Grada Pule ua upravljanje ŽCGO, te da će s tog mjesta morati otići. Aškić je kazala da je Giacometti dobro obavljao svoj posao, te provodio odluke koje su uglavnom imale suglasnost svih članova Nadzornog odbora, te da ni na koji način nije mogao utjecati na to da se izbjegne situacija u kojoj se Kaštijun sad nalazi.

"Primili smo pogon koji je bio u financijskim dubiozama i koji je i dalje u njima, te smatram da će, na način na koji je zamišljeno njihovo funkcioniranje, svi centri za gospodarenje otpadom u Republici Hrvatskoj imati slične probleme i biti nefunkcionalni. Oni su nefunkcionalni jer je nefunkcionalan sustav koji bi trebao pratiti takve centre. Kad nemate nikakav dodatni plan, odnosno kad taj centar zamjenjuje isključivo bivše odlagalište, te sav prikupljeni otpad dolazi na njega, on ne može raditi. Niti financijski, niti okolišno, niti bilo kako drugačije nego kako radi Kaštijun, kako radi Marišćina, a sigurna sam da će sutra tako raditi i Bikarac. Znači mi nemamo nikakav sustav gospodarenja otpadom", poručila je Aškić te kazala da se ovim činom u potpunosti povlači iz daljnjeg bavljenja tom problematikom.

Upitana tko će s obzirom na njezinu ostavku i činjenicu da Giacometti nema više podršku većinskog vlasnika ubuduće upravljati Kaštijunom kazala je kako je to pitanje za Skupštinu društva koja bi se trebala sastati u ponedjeljak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater