GRADSKO VIJEĆE

Predložen najveći proračun u povijesti Umaga u visini od 259 milijuna kuna

| Autor: Sanja BOSNIĆ
Sanja Bosnić

Prijedlog proračuna za 2020. godinu i projekcije za 2021. i 2022. godinu predstavljen je na 17. sjednici Gradskog vijeća i sudeći prema iznesenim ciframa za narednu godinu bio bi to najveći proračun usvojen u povijesti Grada Umaga. 

Predlaže se proračun u iznosu od 259 milijuna kuna, od čega se planira uprihodovati 155 milijuna kuna, od primitaka finacijske imovine i zaduživanja planira se osigurati 8 milijuna kuna, od prodaje nekretnina 17 milijuna kuna, a od raspoloživih sredstava iz prethodne godine u novi proračun se prenosi iznos od 69 milijuna kuna.

Samu strukturu prihoda i rashoda obrazložio je gradonačelnik Vili Bassanese predočivši analitički ukupno planirana sredstva raspoređena prema funkcijskoj klasifikaciji za sljedeću godinu.

Tako se za opće javne usluge planiraju rashodi od 31 milijun kuna, javne radove i sigurnost planira se 8,7 milijuna kuna, ekonomske poslove 28 miljuna kuna, zaštitu okoliša 16 milijuna kuna, usluge unapređenja stanovanja i zajednice 44 milijuna kuna, zdravstvo 800 tisuća kuna, rekereaciju, kulturu i religiju 23 milijuna kuna, obrazovanje 95 milijuna kuna, socijalnu zaštitu 13 milijuna kuna te izdatke za finacijsku imovinu i otplatu zajmova milijun kuna.

Bassanese je zatim prikazao i sam prijedlog rashoda i izdataka tih planiranih sredstava po upravnim odjelima grada Umaga od kojih se najveća stavka rashoda u visini od 141 milijun kuna odnosi na Upravni odjel za upravljanje imovinom, izgradnju i održavanje, slijedi Ured Grada sa 95 milijuna kuna izdataka, zatim Upravni odjel za financije i proračun sa 7 milijuna kuna rashoda te Upravni odjel za komunalni sustav i prostorno planiranje sa planiranih 16,5 milijuna kuna.

Na predloženi prijedlog proračuna vijećnici imaju rok očitovanja i predlaganja amandmana do četvrtka 5. prosinca ne bi li prihvaćanjem postali sastavni dio konačnog prijedloga proračuna za 2020. godinu, a o konačnom prijedlogu proračuna glasati će se na narednoj sjednici gradskog vijeća predviđenoj za sljedeći ponedjeljak.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of