IZGUBIO SE SVAKI TRAG

Pozdravio se s djevojkom. Rekla mu je "volim te". I onda je nestao! GDJE JE 23-GODIŠNJI STIPE IZ NOVIGRADA? OTIŠLI SMO U TAJ ISTARSKI GRAD POTRAŽITI NEKE ODGOVORE…

| Autor: Sanja BOSNIĆ

Policija i građani u potrazi su za 23-godišnjim Stipom Capanom iz Novigrada, koji je nestao u noći s četvrtka na petak 31. siječnja u Rijeci, gdje studira, i od tada mu se gubi svaki trag. Te noći se pozdravio s djevojkom, rekla mu je "volim te", i od tada nitko ne zna gdje je.

Danas smo posjetili Novigrad u kojem je sve naizgled uobičajeno, sve dok ne započnete razgovor o Stipi. Očito je da su Novigrađani potreseni i nisu raspoloženi za davanje izjava. Neki zbog toga što Stipe već godinama ne živi u Novigradu, a drugi, koji ga poznaju od djetinjstva, zanijeme od boli.

Štefica Horvat poznaje Stipu od djetinjstva i treperavim glasom izgovara kako je duša od djeteta i kako su njezin sin Vilim i Stipe odrastali zajedno u ulici te ostali dobri prijatelji. Trebali su zajedno u subotu 1. veljače boraviti na svečanosti otvorenja Europske prijestolnice kulture (EPK), ali mu se Stipe nije javljao na telefon.

Put nas vodi dalje do Bužinije 26., zgrade u kojoj živi obitelj Capan. Radi se objektu u kojem su nastanjeni policijski službenici, a jedan među njima je i Stipin otac Ante. Prvi susjed, umirovljeni policajac, i bivši načelnik Policijske postaje Buje, kažu da im ništa u Stipinom ponašanju nije dalo naslutiti da bi bio u stanju prirediti nešto ovome slično. Nestati bez pozdrava ili javljanja roditeljima. Kažu da je Stipina majka Božica bila gotovo svakodnevno na telefonskoj vezi s njim i da je shrvana od boli…


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater