OTVORENO OD 2018.

FOTO / Posjetili smo jedno od najljepših mjesta za odmor u blizini Pule. CIJENE SU PAPRENE, ALI NE BEZ RAZLOGA

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ

Definitivno jedno od ljepših mjesta za opuštajući odmor u prirodi. Fantastičan smještaj u šatoru s dozom luksuza mnoge će ostaviti bez daha kad posjete Arena One 99 Glamping u Pomeru. Otvoren 2018., ovaj luksuzan kamp pokazao se kao pun pogodak za sve one koji preferiraju relaksirajući odmor u suživotu s prirodom. Arena One 99 je ujedno prvi luksuzni kamp u Hrvatskoj, a cijelo se glamurozno šatorsko naselje skladno uklapa u prirodno okruženje. Cijena je očekivana - od oko 150 pa do gotovo 500 eura za noć, ovisno o smještajnoj jedinici.

Glamping je više od trenda putovanja, to je stil života koji se počeo popularizirati početkom 2000-tih, no njegova povijest može se pratiti unatrag do Džingis-kana. Mongolska plemena živjela su u jurtovima (vrste mongolskih šatora) koji su bili ukrašeni sa svim bitnim osnovama pokretnih kućica. U 1900-tima su europski i američki istraživači u Africi živjeli u otmjenim safari šatorima, ukrašenim perzijskim sagovima i antiknim namještajem.

glamp

Mladi Ukrajinci

I u ovo vrijeme, kada se kompletna turistička branša morala prilagoditi novim uvjetima zbog epidemije koronavirusa, kamp poput ovog u Pomeru idealno je mjesto za siguran odmor. Šatori su jedni od drugih prilično udaljeni, a velik broj gostiju najviše privlači pogled na more.

Popričali smo s gostima koji su za svoj odmor odabrali upravo Pomer. Za ručkom na terasi na kratko prekidamo mlade Ukrajince koji s oduševljenjem govore o odmoru u Istri.

- Prvi smo put u Hrvatskoj, a ovo je mjesto stvarno raj na zemlji. Ostajemo tjedan dana i sigurno se vraćamo i idućeg ljeta. Smještaj je predivan, osoblje divno, a posebno nas se dojmio prekrasno uređen okoliš i taj suživot s prirodom, čemu se pridaje puno pažnje, ispričali su nam Ukrajinci.

Susrećemo i grupicu mladih Austrijanki koje planiraju ostati nekoliko dana.

- Do plaže se samo spustimo i u moru smo za minutu. Nemamo apsolutno nikakvih primjedbi. Jednom riječju, divota! Ovo je i za nas novo iskustvo i svakome bismo preporučile ovakav odmor, kažu Austrijanke.

U Pomeru boravi i četveročlana obitelj iz Njemačke. Oni su ovdje stigli sasvim slučajno. "Putovali smo kroz Sloveniju i stigli do Rijeke. U međuvremenu nam je let otkazan i odlučili smo provesti još koji dan u Hrvatskoj. Odluka je pala na ovaj kamp i nismo požalili. Oduševila nas je ljepota smještaja, udobnost, blizina mora u koje doslovno uskočimo nakon doručka. Osoblje je fantastično. Zaista se svi maksimalno trude i na raspolaganju su nam 24 sata na dan. Kada god prođu pored šatora, pitaju treba li nam štogod. Vidi se da su im gosti na prvom mjestu i to je ono što cijenimo", kaže Miriam iz Njemačke.

glamp

Obitelj iz Njemačke oduševljena je prirodom

Oduševljenje ne krije ni Daniela iz Švicarske koja u Pomeru odmara s obitelji i prijateljima. "Privuklo nas je što u sklopu kampa možemo surfati. Iskreno, to je bio povod za dolazak. Ovdje smo prvi put, a šatori izgledaju i bolje nego na slikama. Već smo prijateljima preporučili ovo mjesto, jer zaista je divno, kaže Daniela.

Ako žele surfati, gosti će posjetiti surfing centar koji vodi Dalen Geromella. Kaže da svi vole probati i naučiti surfati te da za taj sport nema dobne granice. "Surfaju i oni od sedam i oni od sedamdeset i sedam", kaže Geromella.

Ono što goste najviše privlači su komforni i klimatizirani šatori koji daju jednu potpuno novu dimenziju odmoru. Definitivno ovakav tip odmora prati svjetske trendove. Luksuzno je kampiranje sve veći hit. Djeca uživaju, a i roditelji mogu biti bez brige, jer unutar kampa nema automobila. Ako gostima treba prijevoz, osoblje će ih povesti u električnim vozilima, čime se dodatno pojačava ekološka komponenta čitavog kampa. Vidi se to i kod uređenja soba, u kojima su korišteni prirodni materijali, a velika pažnja se posvećuje i odvajanju otpada, pa svaki šator ima nekoliko kanti za odvajanje.

I gosti su izuzetno ekološki osviješteni, paze na svaki detalj, točno znaju što žele, a svi s kojima smo razgovarali najviše hvale osoblje i čistoću cijelog naselja. I mi moramo pohvaliti osoblje kampa, osobito samozatajnu i vrlo pristupačnu Vanju koja nam je bila domaćin prilikom obilaska. Na takve djelatnike tvrtka treba biti ponosna.

glamp

Atraktivna kuhinja

Kako su zadovoljni ovogodišnjom sezonom, porazgovarali smo s direktoricom marketinga i članicom Uprave Arena Hospitality Group Manuelom Kraljević.

- Ovo je jedna iznimno teška i nepredvidiva sezona za sve nas koji se bavimo turizmom. I za najiskusnijeg hotelijera je vrlo izazovna u svakom pogledu. Tu svakako trebamo zahvaliti svim našim djelatnicima na fleksibilnosti u radu, kao i brzim proaktivnim reakcijama na ovu novu stvarnost. Prvenstveno tu mislim na sve mjere koje su donesene i kojih se svi striktno pridržavamo kako bismo osigurali maksimalno povjerenje kod naših gostiju. Isto tako moramo zahvaliti i svim našim gostima, posebno onima koji su nam vjerni već godinama, pa su nas tako i ove godine posjetili. Zahvale naravno idu i svim ostalim gostima koji su nas prepoznali kao dobrog domaćina. Sezona još uvijek traje i nadamo se da će ovaj mjesec dati iste ili bolje rezultate od onih ostvarenih u srpnju. Iz raznih projekcija oko tijeka sezone imali smo lošijih predviđanja od onih koje smo ostvarili u prošlom periodu, kaže Kraljević.

glamp

Luksuzna soba

Naglašava da u sklopu svih objekata unutar Arena Hospitality Group trenutno boravi oko 10.500 gostiju, od kojih ih preko 60 posto boravi u kampovima i mobilnim kućicama.

- Trenutno je u sklopu kompleksa Glamping Arena One99 oko 300-tinjak gostiju. Ove su ga godine u najvećem broju posjetili gosti iz Njemačke i Austrije, na trećem su mjestu gosti iz Nizozemske i Švicarske, slijede gosti iz Italije, Poljske, Slovenije, Slovačke i Velike Britanije. Glamping šatori su različitih veličina, od onih za dvije osobe, do šatora u kojima se može smjestiti i do šest osoba. Ovaj vrlo specifičan proizvod je posebno cijenjen i tražen kod gostiju koji žele visoku kvalitetu i komfor uz istovremeno uživanje u prirodi. Ponuda glampinga birana je da bi se gostima pružilo ono najbolje, od gastro ponude, sporta i yoge, ali i jedinstvenog wellnessa na otvorenom, zaključuje Kraljević.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini