MJESEC PODUZETNIŠTVA

Plodovi jeseni na porečkom sajmu

| Autor: Davor ŠIŠOVIĆ
(Davor ŠIŠOVIĆ)

(Davor ŠIŠOVIĆ)


U sklopu programa porečkog Mjeseca poduzetništva, na porečkom Trgu slobode minulog je vikenda održan Sajam poduzetništva na kome se predstavilo dvadesetak OPG-ova, poljoprivrednih proizvođača i prerađivača te malih poduzetnika.

Kako na Poreštini još ima dosta turista, sunčani dani vikenda privukli su, pogotovo u prijepodnevnim satima, lijep broj posjetitelja na ovaj sajam, pa su izlagači zadovoljni ostvarenim prometom. U ponudi su prevladavali sezonski i tipični istarski proizvodi, od vina i rakija do voćnih pripravaka, meda i drugih pčelinjih proizvoda, maslinovog ulja, proizvoda od lavande i slično. Kako je u tijeku ili pri kraju berba grožđa i ranojesenskih plodova, na štandovima se našlo i svježeg grožđa i voća, pa su i oni koji su malvaziju dosad poznavali samo iz čaše mogli uživo vidjeti i kušati kako izgleda i kojim se aromama odlikuje grožđe malvazije.

U sklopu sajma održavane su i kreativne radionice izrade suvenira od lavande i kamena, namijenjene djeci, a oprema prostora i prigodna glazbena pozadina lijepo su nadogradili atmosferu ovog sajma.

Poduzetnički sajam na glavnom porečkom trgu jedna je od brojnih aktivnosti kojima se tijekom listopada na više lokacija u gradu, uz sudjelovanje mnogih gradskih ustanova, udruga i poduzetnika, promiče poduzetništvo kao sve važniji segment gospodarskog imidža Poreča i Poreštine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater