FINALE NOGOMETNOG KUPA

Pitali smo Istrijane za koga će navijati večeras - HAJDUK ILI RIJEKU?

| Autor: Glas Istre
Finale je večeras u 19 sati

Finale je večeras u 19 sati


Večeras se na Poljudu igra finale Kupa, u Jadranskom derbiju sastaju se veliki rivali Hajduk i Rijeka. Povijest međusobnih ogleda ova dva kluba je velika. Mnogi se sjećaju legendarnog finala Kupa maršala Tita iz 1987. u Beogradu kada je odluka pala tek nakon jedanaesteraca, a Rijeku je u regularnom dijelu oštetio sudac Petrović.

Svoj prvi trofej u samostalnoj Hrvatskoj Rijeka je osvojila upravo protiv Hajduka na Poljudu 2005., kada je pobijedila u uzvratnoj utakmici finala Kupa nakon pobjede i u prvoj na Kantridi. Bilo je to vrijeme kada su se u finalu igrale dvije utakmice, sada se igra jedina i tko bude bolji večeras - podignut će trofej.

Istra 1961 prošle je godine bila u finalu u kojem je imala male šanse protiv Dinama. Ove godine ispala je odavno, ali magnet obračuna Hajduka i Rijeke je velik i utakmica će se i na Poluotoku pratiti s pažnjom. Tim više što ova dva kluba, naravno nakon zeleno-žutih, u Istri imaju najviše navijača. Hajduk po svuda, a Rijeka uglavnom u sjevernom i sjeveroistočnom dijelu Poluotoka.

Stoga smo pitali poznate i nepoznate Istrijane vrlo jednostavno pitanje - za koga će večeras navijati?

 

HAJDUK

 

ALEN VITASOVIĆ: U temeljima moje kuće i

dan danas stoji sastav Hajduka iz 1974.

 

Alen Vitasović (Orbanići)

Tekma

"Rođeni sam hajdukovac. Moj otac je bio dvije godine u vojsci na Galebu u Lori. Nakon što se vratio, donio je ljubav prema Hajduku u naše selo Orbanići. U temeljima naše kuće i dan danas stoji sastav Hajduka iz 1974. Bila je to najbolja ekipa u Europi, ali nažalost nije ništa osvojila. S druge strane, volim i svoju Istru. Sjećam se kada je ušla u drugu jugoslavensku ligu, svi smo bili ponosni. S treće strane, Rijeka mi je bila zamjena za Hajduk jer je bila najbliža. Zato imam problema gdje god da dođem - u Rijeci mi viču da sam dalmatinski tovar, kada dođem u Dalmaciju neki mi kažu da sam istrijanski tovar, ovdje mi govore da sam prodan i tako dalje. Teško je to riješiti. Da ne duljim, iskreno, Hajduk je zaslužio ovaj kup, ali da ga osvoji Rijeka ne bih plakao. Blizu smo si, moramo biti prijatelji. Ja ću navijati i za Hajduk, i za Istru, i za Rijeku, ali neću mrziti. Tuku se i mrze samo nepismene seljačine i budale."

Srđan Pajić (Labin)

Tekma

"Hajduk će dobiti, ali nisam siguran da li će to biti u regularnom dijelu ili u produžetku. Zbog svih ovih okolnosti i događaja proradit će poznati splitski dišpet, a Torcida će Hajduku biti 12. igrač."

Ilija Ćurić (Pazin)

Tekma

"Ljubav prema Hajduku počela je prije dosta vremena. Meni je dole lipo, Dalmacija, milion komada… Uvjeren sam da će Hajduk dobiti 2:0. Bio sam na posljednjem splitskom derbiju između Hajduka i Dinama kada su slavili, i to mi je bio krasan rođendanski poklon. Planiram i danas za Split ako se održe dogovori s prijateljima. Incident od neki dan? Tretiraju nas kao životinje."

Franko Brenčič (Labin)

Tekma

"Bit će 3:0 za Hajduk. Hajduk je trenutačno kvalitetnija ekipa i u boljoj formi od Rijeke. Da se igralo ranije, kada je Rijeka bila u zamahu, onda bi to možda bila druga priča, ali danas je Hajduk favorit. Splićani su bolji, toliko godina čekaju taj trofej, a presudit će i što igraju pred domaćom publikom."

Šime Čirjak (Umag)

Tekma

"Moji su korijeni iz Vrane kraj Zadra. Vranjani bi srce i dušu dali za Hajduk."

 

RIJEKA


DAMIR KAJIN: Bože moj.

Koje je to pitanje? Pa za Rijeku!

 

Boris Milevoj (Labin)

Tekma

"Do sada je Rijeka u ovom prvenstvu slavila dva puta u Splitu, a Hajduk dva puta u Rijeci. Ako je po tome, onda je sada Rijeka opet na redu. Međutim, tu nema pravila. Mislim da je Hajduk bliži pobjedi, ali Kup je poznat po tome da nema favorita."

Robert Juričić Fric (Rabac)

Tekma

"Ja i moja obitelj smo veliki navijači Rijeke. Mislim da će Rijeka slaviti 3:1. Hajduk ima 15 pojačanja i nije osvojio prvenstvo, nisu baš u očekivanoj formi. Rijeka je u boljoj formi od Hajduka koji je u padu."

Franko Raca (Umag)

Tekma

"Rijeka mi je u srcu i na srcu."

Franjo Novosel (Umag)

Tekma

"Dinamovac sam po rođenju, ali u Istri navijam za Rijeku i Istru, što je sasvim normalno."

Sandro Licul (Umag)

Tekma

"Samo Rijeka dolazi u obzir, najbolji su, i pobjeda je tu."

Rade Kaligarić i Valter Lancia (Umag)

Tekma

"Poslije Istre slijedi Rijeka. Pa valjda smo Istrijani. Forza Fiume."

Branko Posedel (Buje)

Tekma

"Nema se što tu pitati ili diskutirati. Rijeka je moj izbor!"

Damir Kajin (Buzet)

Tekma

"Koje je to pitanje. Za Rijeku, Bože moj. Očekujem da Kup dođe ovdje na sjever. To su prilike koje se rijetko događaju klubovima s ovih prostora, doduše nešto češće Rijeci nego Istri."

Mirjan Flego (Buzet)

Tekma

"Navijat ću za Rijeku naravno, zato jer sam navijač Rijeke oduvijek. Pratim sve njene utakmice. Očekujem pobjedu jer ove godine Rijeka ima sve pobjede na Poljudu, pa očekujem i ovu."

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum