JADRANSKI DERBI

UTAKMICA RIJEKA - HAJDUK: UHIĆENO ČAK DEVET LJUDI

| Autor: Glas Istre
Jedan upad navijača Rijeke "riješio" je šef osiguranja Hajduka

Jedan upad navijača Rijeke "riješio" je šef osiguranja Hajduka


Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je kako je na jučerašnjoj utakmici između Rijeke i Hajduka nazočilo oko 6.570 gledatelja, između kojih je bilo 1.000 navijača domaće momčadi i 359 navijača gostujuće nogometne ekipe, piše Novi list.

Istaknuli su kako je za vrijeme i nakon završetka nogometne utakmice radi neovlaštenog ulaska u natjecateljski prostor, alkoholiziranosti, paljenja pirotehničkih sredstava i narušavanja javnog reda i mira privedeno devet osoba.

Prema dosad utvrđenom većina od njih se sumnjiči za počinjenje prekršaja iz domene Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, a dio za počinjenje prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Za dvojicu navijača koji su neovlašteno ušli u natjecateljski prostor policija će zatražiti izricanje zaštitne mjere zabrane prisustvovanja sportskim natjecanjima u trajanju dvije godine.

Tijekom događanja ozlijeđene su tri osobe te se nastavlja utvrđivanje okolnosti njihova ozljeđivanja, navode iz policije.

Nadalje, u tijeku je kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, koji su uhićeni zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela napad na službenu osobu.

Također se provodi i istraživanje u cilju otkrivanja počinitelja koji su oštetili stolice na tribinama i zaštitnu ogradu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater