ZAPREŠIĆ

HNK Rijeka je u finalu hrvatskog Kupa! Golovima Roberta Murića i Stjepana Lončara u Zaprešiću svladan Inter 1:2

| Autor: Portal NoviList.hr
foto ronald Goršić, cropix

foto ronald Goršić, cropix


HNK Rijeka je u finalu hrvatskog Kupa! Golovima Roberta Murića i Stjepana Lončara u Zaprešiću je svladan Inter 1:2. Time je zaslužila finale s Dinamom koji će se igrati 22. svibnja na stadionu Aldo Drosina u Puli. Dinamo je pogocima Olma i Šujnića jučer bio bolji od Osijeka u drugom polufinalu.

 Rijeka je povela u 30. minuti. Na sjajno i precizno dodavanje Tibora Halilovića Robert Murić zaobišao je vratara Matkovića i pogodio praznu mrežu.

 Rezultat se nije mijenjao sve do '85. minute. Tada na scenu stupa Stjepan Lončar. Odličnim udarcem s dvadesetak metara pogodio je za 2:0.

 Činilo se tada da je već sve riješeno, ali da do kraja ostane zanimljivo potrudio se Josip Brezovec. Bivši igrač Rijeke pogodio je mrežu Simona Sluge iz slobodnog udarca u 91. minuti. Rijeka se do kraja sigurno obranila i zasluženo prošla u finale.

 Inter je do polufinala stigao pobijedivši Bednju (0:3), Istru 1961 (2:1) te Vinogradar (3:0), a Rijeka je svladala Radnika iz Križevaca (0:9), Varaždin (1:2) i Lokomotivu (1:2).

 U četiri ovosezonska međusobna susreta ove dvije momčadi Rijeka je upisala četiri pobjede. Na Rujevici su slavili s 4:0 i 7:0, a u Zaprešiću 1:2 i 0:3.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter