POČETAK RADOVA

Peroj dobiva vrtić vrijedan skoro 10 milijuna kuna, u kojem će se naći mjesta ZA 52 DJECE

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ

Danas je u Peroju, na lokaciji u blizini Društvenog doma, svečano obilježen početak radova na izgradnji novoga Područnog dječjeg vrtića "Petar Pan". Rezultat je to prethodno potpisanog Ugovora između Dječjih vrtića "Petar Pan" iz Vodnjana s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju čime su Dječjim vrtićima "Petar Pan" Vodnjan dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od sedam milijuna kuna, dok sveukupna vrijednost projekta iznosi 9,25 milijuna kuna.

Otvarajući radove na izgradnji novog dječjeg vrtića u Peroju Gradonačelnik Grada Vodnjana Klaudio Vitasović rekao je kako će realizacija ovog projekta imati dugoročne koristi za zajednicu, posebice za mještane naselja Peroj, jer će izgradnjom novog i adekvantnog vrtića u Peroju djeci biti pružena kvalitetna usluga predškolskog odgoja i obrazovanja.

Unutar planiranog vrtića bit će smještene tri skupine za jaslički i vrtićki uzrast sveukupnog kapaciteta 52 djece. Novi će područni vrtić, sveukupne površine 540 kvadrata, sadržavati prostorije za boravak djece, prostore za odgojno-obrazovne, zdravstvene i ostale radnike.

U novom objektu bit će uređeni i gospodarski prostori te višenamjenski prostor namijenjen druženjima, radionicama i sličnim odgojno-obrazovnim programima.

Ravnateljica Dječjih vrtića "Petar Pan" Vodnjan Daniela Vitasović-Uršić naglasila je kako će se ovim projektom stvoriti bolji uvjeti za predškolski odgoj i obrazovanje što je veoma važno jer su upravo djeca temelj budućeg razvoja lokalne zajednice.

Izvođač radova na izgradnji novoga dječjega vrtića u Peroju je tvrtka Navicoop d.o.o., a nadzor nad izgradnjom provodi tvrtka Izoterma d.o.o. 


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum