POTPISANI UGOVORI O SUFINANCIRANJU 

Pazinskim udrugama 580 tisuća kuna


Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić i predstavnici organizacija civilnog društva potpisali su ugovore o sufinanciranju programa, projekata i manifestacija u 2018. godini. Sukladno odluci o dodjeli financijskih sredstava organizacijama civilnog društva u ovogodišnjem pazinskom proračunu planirano je 580 tisuća kuna. U području Odgoja i obrazovanja u ukupnom iznosu do 110 tisuća kuna financirat će se osam projekata, u području kulture s ukupnim iznosom od 220 tisuća kuna financirat će se 17 projekata, u području socijalne skrbi i zdravstva u ukupnom iznosom od 140 tisuća kuna financirat će se 16 projekata, a u ostalim područjima od interesa za opće dobro u ukupnom iznosom od 110 tisuća kuna financirat će se osam projekata.

Javni natječaj za sufinanciranje organizacija civilnog društva   bio je otvoren od 8. siječnja do 9. veljače 2018., a 24. siječnja održana je provedbena radionica za prijavu na Javni natječaj za financiranje programa/projekata/manifestacija organizacija civilnog društva za opće dobro iz proračuna Grada Pazina u 2018. godini. Na natječaj su pristigle 62 prijave, što je za tri više nago lani, a nakon provjere prijava sukladno bodovnoj listi prihvaćeno je financiranje 49 programa, projekata odnosno manifestacija.

Uz 580 tisuća kuna dodijeljenih udrugama putem javnog natječaja u Pazinu djeluju i udruge koje su izravno uključene u gradski proračun za 2018. godinu u ukupnoj vrijednosti od 101 tisuću kuna. Dakle iz gradskog proračuna pazinskim udrugama ove godine ide sveukupno 681 tisuća kuna. U tu skupinu spadaju Udruga osoba s intelektualnim teškoćama s iznosom od 75 tisuća kuna, Sigurna kuća Istra s iznosom od 10 tisuća kuna, te udruga Hoću-mogu za Vojta terapiju s iznosom od 16 tisuća kuna. Uz to u tijeku je natječaj Ureda Grada za manifestacije u povodu obilježavanja Dana Grada Pazina 2018., a vrijednost natječaja je 47.400 kuna.

U svibnju će Grad raspisati natječaj za podnošenje prijava za dodjelu nefinancijske podrške-prostora u vlasništvu Grada Pazina na korištenje udrugama za provođenje aktivnosti od interesa za opće dobro. U proračunu za ovu godinu planirana su i sredstva koja je Grad Pazin dužan dodijeliti pojedinim udrugama sukladno zakonskim odredbama, poput Zajednici sportskih udruga Grada Pazina u iznosu od 1,169 milijuna kuna, Gradskom društvu Crvenog križa Pazin za redovne programe u iznosu od 124.757 kuna, te Gorskoj službi spašavanja u iznosu od 20 tisuća kuna. Uz to u proračunu za 2018. dodatno je planirano još 160 tisuća kuna za Gradsko društvo Crvenog križa Pazin, koje provodi programe Pomoći u kući u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Istarskom županijom, općinama Pazinštine i općinom Žminj, te projekt Dnevnog boravka za starije osobe u Pazinu, u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, za koji je u pazinskom proračunu planirano 80 tisuća kuna. Dakle, Grad Pazin će u ovoj godini organizacijama civilnog društva dodijeliti oko 2,3 milijuna kuna, a to je čini 9,7 posto planiranih općih prihoda i primitaka iz kojih se financiraju aktivnosti udruga.

Nakon potpisivanja ugovora o sufinanciranju programa, projekata i manifestacija pazinskih udruga gradonačelnik Krulčić je istakao kako provođenjem svojih različitih aktivnosti i socijalnih usluga, organizacije civilnog društva značajno doprinose još boljoj kvaliteti života građanki i građana Pazina te im je na tomu od srca zahvalio.

(M. RIMANIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater