PAZIN

Deset posto proračuna ide civilnom društvu


Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić i predstavnici organizacija civilnog društva potpisali su ugovore o sufinanciranju programa, projekata i manifestacija u 2018. godini. Sukladno odluci o dodjeli financijskih sredstava organizacijama civilnog društva u ovogodišnjem pazinskom proračunu planirano je 580 tisuća kuna. U području odgoja i obrazovanja financirat će se osam projekata u ukupnom iznosu od 110 tisuća kuna, u području kulture financirat će se 17 projekata s ukupnom iznosom od 220 tisuća kuna, u području socijalne skrbi i zdravstva financirat će se 16 projekata s ukupnom iznosom od 140 tisuća kuna, a u ostalim područjima od interesa za opće dobro financirat će se osam projekata s ukupnom iznosom od 110 tisuća kuna.

Prihvaćeno financiranje 49 programa

Javni natječaj za sufinanciranje organizacija civilnog društva bio je otvoren od 8. siječnja do 9. veljače, a 24. siječnja održana je provedbena radionica za prijavu na javni natječaj za financiranje programa organizacija civilnog društva za opće dobro iz proračuna Grada Pazina u 2018. godini. Na natječaj su pristigle 62 prijave, što je za tri više nego lani, a nakon provjere prijave sukladno bodovnoj listi prihvaćeno je financiranje 49 programa.

Uz 580 tisuća kuna dodijeljenih udrugama putem javnog natječaja u Pazinu djeluju i udruge koje su izravno uključene u gradski proračun za 2018. godinu u ukupnoj vrijednosti od 101 tisuće kuna. Dakle iz gradskog proračuna pazinskim udrugama ove godine ide sveukupno 681 tisuća kuna. U tu skupinu spadaju Udruga osoba s intelektualnim teškoćama s iznosom od 75 tisuća kuna, Sigurna kuća Istra s iznosom od 10 tisuća kuna, te udruga Hoću-mogu za Vojta terapiju s iznosom od 16 tisuća kuna. Uz to u tijeku je natječaj Ureda Grada za manifestacije u povodu obilježavanja Dana Grada Pazina, a vrijednost natječaja je 47.400 kuna. U svibnju će Grad raspisati natječaj za podnošenje prijava za dodjelu nefinancijske podrške odnosno prostora u vlasništvu Grada na korištenje udrugama za provođenje aktivnosti od interesa za opće dobro. (M. RIMANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum