OBJAVLJEN JAVNI NATJEČAJ ZA FINANCIRANJE PROGRAMA MEDULINSKIH UDRUGA

Udrugama na raspolaganju 1,3 milijuna kuna


Općina Medulin raspisala je javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge u ovoj godini. Na raspolaganju je ukupno 1.295.000 kuna, a natječaj je otvoren do 26. veljače za sve udruge izuzev izdavača za koje je rok otvoren do 31. prosinca, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava od ukupno 185 tisuća kuna. Općina očekuje sklapanje ugovora s pet udruga u izdavaštvu. Prijave se dostavljaju isključivo na propisanim obrascima dostupnim na općinskim web stranicama.

Glazba i folklor

Najviše sredstava, 700 tisuća kuna, namijenjeno je udrugama u kulturi. Očekuje se sklapanje 20 ugovora s udrugama koje pojedinačno mogu prijaviti najmanje 2.000, a najviše 200 tisuća kuna. Prioritetno će se poticati kulturno-umjetnički amaterizam (glazbeni i folklorni) i stvaralaštvo, izložbena djelatnost povezana s likovnom i drugom umjetnošću, očuvanje i promicanje lokalne povijesne i kulturne baštine, njegovanje lokalnih narječja, zaštita i očuvanje arheološke baštine, nepokretnih i pokretnih kulturnih dobara, nematerijalnih kulturnih dobara. Podupirat će se i manifestacije u kulturi, međunarodna kulturna suradnja, programi i projekti mladih i za mlade, kao i edukacija u području kulture.

Projektima udruga građana namijenjeno je 330 tisuća kuna. Ovdje se očekuje 25 ugovora, a svaka udruga može prijaviti od dvije do sto tisuća kuna. Financirat će se izdavanje knjiga (monografija i fotomonografija) s tematikom koja čuva, promiče i afirmira povijesne, tradicijske, kulturne, jezično-dijalektalne, prirodne i druge značajke i vrijednosti identiteta općine Medulin.

Djeca i mladi

Općina kani sklopiti ugovor i s deset udruga u zdravstvu i socijalnoj skrbi kojima je namijenila 80 tisuća kuna. Prioritetna područja su djeca i mladi, zaštita i unapređenje kvalitete života osoba s invaliditetom, liječenje, rehabilitacija i resocijalizacija osoba liječenih od problema ovisnosti, te pomoć ženama žrtvama obiteljskog nasilja.

Iz Općine Medulin pozivaju udruge i druge prijavitelje, poput zaklada, ustanova, klubova i organizacija civilnog društva čija temeljna svrha nije stjecanje dobiti, te, iznimno, fizičke osobe u prioritetnom području izdavačke djelatnosti, da se prijave na natječaj i tako dobiju financijska sredstva potrebna za svoje aktivnosti. (M. V. I.) 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini