MEDULINSKO VIJEĆE

OČEKIVANO Poništen natječaj za izbor ravnateljice dječjeg vrtića Medulin. Jedina kandidatkinja koja je ispunjavala uvjete, Severka Verbanac, povukla prijavu

Općinsko vijeće zahvalilo se Severki Verbanac, ravnateljici Dječjeg vrtića Medulin na dosadašnjoj suradnji

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
 Ivan Kirac (Snimio Dejan Štifnić)

Ivan Kirac (Snimio Dejan Štifnić)


Na medulinskom Općinskom vijeću jednoglasno je donesena odluka o poništenju natječaja za izbor ravnatelja Dječjeg vrtića Medulin. Logičan je to tijek događaja nakon što je ravnateljica Dječjeg vrtića Medulin Severka Verbanac, povukla svoju kandidaturu na natječaj za ravnateljicu te ustanove, a i time što nije bilo drugih kandidata koji su ispunjavali uvjete.

- Između prijašnje održane sjednice i današnje, vođeno je niz razgovora kako s predstavnicima odgajatelja, tako i s bivšom ravnateljicom. Odrađena je koordinacija kojom se nastojalo riješiti ove međusobne odnose te je nakon iznimnih napora, došlo do zajedničkog zaključka da je najbolji način sporazumno razrješenje. Stoga je gospođa Verbanac i povukla kandidaturu na raspisanom natječaju, rekao je predsjednik Općinskog vijeća Vladimir Veljović te pritom dodao da je ovo bila jedina moguća odluka, obzirom da nisu imali drugog valjanog kandidata.

Podsjetimo, medulinsko Vijeće na sjednici održanoj prije dva tjedna nije glasalo o imenovanju Verbanac, najviše zbog pritiska većine djelatnika DV-a Medulin, udruge Sidro, ali i nekolicine roditelja. Razlog tomu su, kako ističu, nepovratno narušeni međuljudski odnosi.

Načelnik Medulina Ivan Kirac zahvalio se ravnateljici Verbanac na dugotrajnom radu u dječjem vrtiću Medulin, kao i u drugim područnim vrtićima gdje je obnašala ulogu ravnateljice. Upravno vijeće dječjeg vrtića Medulin će u zakonom propisanom roku raspisati novi natječaj za ravnatelja.

- Uskoro će biti izbor za novog ravnatelja ili ravnateljicu tako da pozivamo što više kandidata da se kandidiraju na taj natječaj kako bi mogli izabrati što boljeg, jer je ljestvica vrlo visoko postavljena te će trebati puno truda i rada da se takav standard zadrži, rekao je Kirac pa dodao da se ujedno zahvaljuje i prijašnjoj vlasti koji su, kako ističe, taj "vrući krumpir" prebacili u njihove ruke, no koji su, kako napominje, uspjeli riješiti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater