VIJEĆE općine medulin

EU NOVCEM GRADIT ĆE SE VODOVOD ZA BANJOLE, projekt procijenjen na 6,7 milijuna kuna


Vijećnici općine Medulin na sjednici su dali suglasnost za provedbu projekta rekonstrukcije vodovodne mreže Banjole - jug koji provodi pulski Vodovod. Riječ je o velikom projektu postavljanja 2.605 metara magistralnih vodova koji Vodovod kandidira na natječaj europskih fondova, a da bi se realizirao, nužna je suglasnost jedinice lokalne samouprave, odnosno Općine Medulin. Projekt procijenjen na 6,7 milijuna kuna, koji bi EU trebala poduprijeti s 85 a RH s 15 posto sredstava, kandidirat će se u sklopu Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020., mjera 7 - Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima.

Hoteli, kampovi i apartmani na Centinere

Usvojena je odluka o izradi Urbanističkog plana uređenja Centinere u Medulinu. Turistička je to zona od 19,5 hektara koja se nadovezuje na Kaželu, a usvajanje plana prirodan je slijed razvoja turizma na istoku mjesta, objasnio je zamjenik medulinskog načelnika Damir Demarin.

- Ponuda se ondje može diversificirati: osim kampova, postoji mogućnost izgradnje hotela i apartmanskih naselja, tako da se turizam fokusira oko te zone. Zemljište je u privatnom vlasništvu i već je nekoliko godina postojao pritisak vlasnika da se pokrene projekt. Infrastruktura je dovedena do zone i zato vlasnici inzistiraju na donošenju plana s čime smo se usuglasili jer je to preduvjet za buduće investicije, objasnio je Demarin.  

Izmijenjena je i dopunjena odluka o izradi UPU-a Krase koji obuhvaća 20,67 hektara, i to na zahtjev privatnih vlasnika tamošnjih parcela. (M. V. I)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD SUBOTE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of