KORONA SE ŠIRI

NOVE MJERE ISTARSKOG STOŽERA: Nema više ulaza i izlaza iz domova za starije. Ponavljaju se i upozorenja mladima

| Autor: Glas Istre
Pula 17.10.2020. Ulix - Portarata  Snimio: Dejan STIFANIC

Pula 17.10.2020. Ulix - Portarata Snimio: Dejan STIFANIC


Radi izuzetno nepovoljne epidemiološke situacije u okruženju, koja se prelijeva na područje Istarske županije u obliku povećanog broja novozaraženih osoba, a povezano je sa dolaskom novozaraženih osoba, kojih većina ima prebivalište na području Istarske županije (poslovne osobe, studenti, učenici srednjih škola, korisnici zdravstvenih usluga i učesnici različitih okupljanja – svadbe i ostalo), novonastalu situaciju koja ugrožava dosadašnje povoljno epidemiološko stanje na području županije sve je teže održavati te je potrebno donijeti pravovremene odluke, ističu iz istarskog Stožera.

"Stožer civilne zaštite Istarske županije donosi Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama u sustavu pružatelja usluga smještaja socijalne skrbi na području Istarske županije kojom se zabranjuju posjete i izlasci iz domova za starije u sustavu socijalne skrbi.

Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je 15. listopada 2020. godine Odluku kojom je za svako organizirano okupljanje, nezavisno o planiranom broju okupljenih, potrebno zatražiti suglasnost od Stožera gradova i općina, odnosno Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Stožer civilne zaštite Istarske županije ponavlja upozorenje da zbog sve većeg broja novozaraženih u proteklom razdoblju koji dolaze iz populacije poslovnih osoba, studenata i učenika nakon povratka s puta, ili sa školovanja, te poziva na potrebu primjene svih preventivnih mjera tijekom povratka i nakon dolaska u Istarsku županiju, a to se odnosi na izbjegavanje korištenja javnog prijevoza kod sumnje na mogućnost infekcije, ograničavanje kontakata u prijevozu i drugih kontakata nakon dolaska, korištenje osobnih zaštitnih sredstava i javljanje u zdravstvene službe.

Stožer civilne zaštite poziva sve djelatnike javnih službi, a posebno zdravstvene djelatnike kao najvažniji dio sustava u borbi protiv bolesti COVID-19, da vode računa o načinu ponašanja izvan radnog vremena, da ne ostvaruju rizične kontakte te da ne sudjeluju u okupljanjima, bez obzira na razlog, kako bismo spriječili unos virusa u sustave i time osigurali nesmetano obavljanje djelatnosti", ističu iz Stožera.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini