CAPO STOŽERA NA n1

KOZLEVAC: Točno je, i Istra je daleko od zelenog, ali kontroliramo situaciju i točno znamo koje nam mjere trebaju

| Autor: Glas Istre
Dino Kozlevac

Dino Kozlevac


"Točno je, i mi u Istri smo daleko od zelenog, ali situacija se kontrolira i točno znamo koje mjere nam trebaju, a koje ne trebaju", rekao je u intervjuu za N1 televiziju šef istarskog stožera Dino Kozlevac..

Bio je to još jedan argument u nastojanju da se Istra izbori za poseban status, odnosno da kafići i restorani ovdje nastave raditi. No, čini se da u Zagrebu za to nemaju sluha. Jučer su objasnili da je Istra daleko od zelenog, jednako kao i cijela Hrvatska (crveno je već od 50 slučajeva na 100.000 u tjedan dana).

Kozlevac tvrdi da ćemo ovim mjerama smanjiti incidenciju, ali ćemo i dalje biti daleko od zelenog.

Kozlevac je objasnio da je stanje u Istri pod kontrolom, četiri bolesnika su u Rijeci na respiratoru i ima prostora za puno goru situaciju.

"Imamo 17 respiratora, a u bolnicu možemo zbrinuti do 100 ljudi. Trenutno imamo 42 ljudi u bolnici, osoblje je napregnuto, ali za sada se održava redovna djelatnost. Ako bude trebalo bolnica će smanjivati redovne djelatnosti da bi servisirala Covid bolesnike, tu imamo prostora. Mi smo u potpunosti spremni za puno goru situaciju", rekao je Kozlevac. 

Dodao je da škole trebaju funkcionirati u živo dok god se može.

"imamo nekoliko škola koje su online, a preko 50 posto škola radi normalno. Ako situacija eskalira, mi ćemo biti prvi koji će predložiti da idemo online", rekao je Kozlevac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini