Knjiga dostupna svima

Nova oprema za knjižnični stacionar u Červar Poratu

| Autor: Glas Istre
Červar Porat

Červar Porat


Gradska knjižnica Poreč, osim u matičnom i odjelu za djecu i mlade na Trgu Marafor, svoje usluge nudi i u knjižničnim stacionarima u Červar Poratu, Varvarima, Novoj Vasi i Baderni, što knjigu čini dostupnu svima.

Ministarstvo kulture i medija odobrilo je sredstva za kupnju informatičke opreme za provođenje edukativnih sadržaja za korisnike knjižničnog stacionara Červar Porta. Nabavljena je informatička oprema u vrijednosti od 10 tisuća kuna.

Knjižnični stacionar u Červar Portu, na adresi Park Učka 1, otvoren je u svibnju 2013. godine. U prostoru od 52 četvornih metara smješteno je više od 1.300 knjiga te 600 svezaka koji su dio projekta BookCrossing, međunarodnog pokreta koji kroz darivanje i razmjenu oslobađa knjige i popularizira čitanje.

U ovom je stacionaru korisnicima dostupna i slovenska zbirka od 200-tinjak knjiga popularne beletristike te kvalitetne stručne građe za sve ljubitelje slovenske pisane riječi. Zbirka je osnovana u suradnji Osrednje knjižnice Srečka Vilharja i Gradske knjižnice Poreč. Stacionar izuzetno dobro posluje i iskazan je veliki interes građana, a redovito se provode i različiti programi i radionice te književna druženja.

Stacionar je otvoren četvrtkom od 15 do 17 sati, a vodi ga volonterka Marija Stričić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater