Na Međunarodni dan učitelja

Gradonačelnik Labina posjetio škole. Nemjerljiva je uloga učitelja u životu svakog čovjeka

Svjesni smo da su učitelji kontinuirano potplaćeni kadar s obzirom na važnost, složenost i predanost ovom specifičnom poslu. Grad Labin, iako nažalost nije nadležan za njihove dohotke, stat će u svakoj prilici uz učitelje kod njihovih inicijativa, naglasio je gradonačelnik Valter Glavičić

| Autor: Glas Istre
Labinski gradonačelnik na satu hrvatskog jezika

Labinski gradonačelnik na satu hrvatskog jezika


Na Međunarodni dan učitelja koji se obilježava 5. listopada, profesore i ravnatelje labinskih osnovnih škola "Ivo Lola Ribar" i "Matija Vlačić" posjetio je gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić.

- Nemjerljiva je vaša uloga u životu svakog od ovih malih ljudi koji nas okružuju i zbog kojih smo, prije svih, danas ovdje. Zahvaljujem svim učiteljima, ali i drugim djelatnicima stručnih i tehničkih službi na svakom danu i satu koji bezuvjetno posvećuju najvažnijem ulogu u našu budućnost - djeci.

Svjesni smo da su učitelji kontinuirano potplaćeni kadar s obzirom na važnost, složenost i predanost ovom specifičnom poslu. Grad Labin, iako nažalost nije nadležan za njihove dohotke, stat će u svakoj prilici uz učitelje kod njihovih inicijativa, uz fokus na ono na što možemo utjecati - poboljšanje prostornih i materijalnih uvjeta škola, izjavio je gradonačelnik Glavičić prilikom posjeta labinskim osnovnim školama.

Ovom prilikom gradonačelnik je u druženju s profesorima, ravnateljima, ali i djecom, u opuštenoj i neformalnoj atmosferi popričao o raznim planovima i investicijama koje je Grad Labin realizirao te planovima za naredno razdoblje, a s mališanima u OŠ Matije Vlačića sudjelovao je i u nastavi - na satu hrvatskog jezika.

Međunarodni dan učitelja datumski se poklapa s obilježavanjem Dječjeg tjedna u Republici Hrvatskoj. Moto Dječjeg tjedna je lijepa i prepoznatljiva izreka, koja izražava odnos odraslih prema najmlađima "Ljubav djeci prije svega".

Da su djeca nemjerljivo važan, ključan dio naše zajednice, Grad Labin ne podsjeća samo formalnostima, poput posjeta vrtićima i školama uz dodjelu prigodnih darova. Višegodišnji rad i ulaganja u predškolski odgoj, školstvo i stipendije okrunjen je s tri uzastopne nacionalne nagrade u segmentu demografije i rada s mladima, a trajni programi poput karijernog usmjeravanja osnovnoškolaca, programa produženog boravka ili dualnog modela stipendiranja dokaz su da će ulaganja u djecu i mlade, kako onog infrastrukturnog, tako i onog manje vidljivog, ali jednako važnog, koje se tiče izravnog radu s njima, biti sve više.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom