BRILJIRALI NA DRŽAVNOJ MATURI

MATURANTI IZ ISTRE BEZ GREŠKE (4) / VID BARBARO iz Rovinja: "Odlazim u Nizozemsku studirati informatiku"

| Autor: Lara BAGAR

Na ispit državne mature iz Istarske županije ove je godine ukupno pristupilo 1.199 pristupnika. Iz gimnazija je ispitima državne mature pristupilo 471 učenika, dok ih je iz strukovnih škola pristupilo 581. Na obveznim ispitima palo je 12 učenika iz gimnazija i 183 učenika iz strukovnih škola. Ukupan broj nedovoljnih ocjena na ispitima u Istarskoj županiji je 478, a ukupni broj odličnih ocjena na ispitima je 436.349 na nekom od ispita državne mature. U moru školaraca ima i onih koji su to odradili bez greške. Uspjeh 100 postotni!

I Vid Barbaro iz rovinjske srednje škole "Zvane Črnja" u engleskom je jeziku na osnovnoj razini postigao 100-postotni uspjeh.

- Očekivao sam dobru ocjenu na maturi iz engleskog, ali nisam očekivao da ću ispit riješiti bez greške tako da me to malo iznenadilo, skroman je Vid Barbaro. Engleski je nekako uvijek uz njega. - Engleski učim od treće godine i od djetinjstva gledam televizijske emisije, serije i filmove koji su svi većinom na engleskom jeziku. Također velika je pomoć i to što živim u turističkom gradu te je poznavanje stranih jezika poprilično bitno, priča i koristi priliku da se zahvali profesorici engleskog jezika iz Srednje škole Zvane Črnje Rovinj, Nini Vukov Nikolovski koja ih je, napominje, odlično pripremala za maturu kroz sve četiri godine što se i vidi u rezultatima od većine učenika iz njegovog razreda," priča.

Izvrsno znanje engleskog jezika bit će mu od pomoći u daljnjem školovanju koje će nastaviti izvan Hrvatske u nizozemskom gradu Eindhovenu na fakultetu informatičkih i komunikacijskih tehnologija.

- Naravno situacija zbog virusa nije poželjna, ali za sada sve ide po planu i nadam se da neće biti nekih većih problema prije početka ove akademske godine. Prvi cilj mi je završiti fakultet, obrazovati se što bolje i što više mogu. Ne razmišljam gdje ću dalje, kratko će Vid.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini