U ZNAKU FILMA: KARNEVALSKO LUDILO U PULI ĆE TRAJATI DO 13. VELJAČE

Maškare na Forumu preuzele ključ grada


Zamjenik pulskog gradonačelnika Robert Cvek predao je večeras ključ grada maškarama koje će Pulom vladati sve do 13. veljače, kada priča završava paljenjem pusta na Velom Vrhu.

Budući da je ovogodišnja tema pulskih maškara film, predaji ključeva prethodio je prigodan skeč. Maškare su okupljene odvele na filmski set na kojemu se "snimao" film o ovogodišnjim maškarama.

Damir Pletikos Koroman, meštar pulskog karnevala, i Zdravko Juran, predsjednik Udruge karnevalske grupe Veli Vrh-Valmade, osvrnuli na događaje koji su u Puli obilježili prošlu godinu. Spomenuti su radovi na izgradnji bazena, obilaznici, bolnici, Vodnjanskoj cesti..., a Juran je i "dodijelio" Oskare Upravi Uljanika i Vladi RH, komunalnom uređenju Grada Pule, gradskoj upravi te Lučkoj upravi Pula.

Zamjenik gradonačelnika poručio im je da su oni započeli sve projekte te da ih moraju dovršiti do kraja. "Mi ćemo dati sve od sebe", rekao je meštar.

Nakon što su primili ključeve grada, članovi karnevalske grupe Veli Vrh-Valmade zaputili su se prema Velom Vrhu podići pusta kod semafora. Pust će 13. veljače biti spaljen i osuđen za sve nevolje tijekom prošle godine.

Organizatori 4. pulskog karnevala koji će se održati 3. veljače su Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule te Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine te Karnevalska grupa Veli Vrh-Valmade. (Andrea LONČARIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum