Nagrađeni najbolji gradovi u hrvatskoj

LAUREATI Labin najbolji srednji grad u kategoriji obrazovanja i demografije

| Autor: Branko BIOČIĆ
Priznanje gradu Labinu

Priznanje gradu Labinu


Grad Labin finale u 2020. izborio je ulaskom u top 10 po izdvajanjima iz proračuna za obrazovanje, socijalnu politiku i mlade, ali i u top 5 po iznosu stipendija i školarina po stanovniku u kategoriji srednjih gradova

 

Labin je proglašen najboljim srednjim gradom u kategoriji obrazovanja i demografije na svečanosti dodjele nagrada najboljim gradovima u zagrebačkom hotelu "Hilton Garden Inn". Izbor je to koji su podržali Jutarnji list, portal Gradonačelnik.hr i agencija Ipsos. Proglašeno je ukupno devet najboljih gradova u konkurencijama kvalitete života, obrazovanja i demografije te gospodarstva, kao i najbolji grad u povlačenju novca iz fondova EU. 

Bolji standard

"Čak četiri grada Sveta Nedjelja, Labin, Cres i Krk, uspjela su u našem ovogodišnjem izboru obraniti titulu najboljega", donosi portal gradonacelnik.hr.

Podsjetimo, u završnicu izbora najboljeg srednjeg grada u kategoriji obrazovanja i demografske politike u okviru izbora najboljih gradova Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos uz Labin koji je i prošlogodišnji pobjednik, ušli su Crikvenica, Križevci, Poreč i Rovinj. Grad Labin, koji u izboru za najboljeg u skupini srednjih gradova, kada se radi o obrazovanju, mladima i demografskoj politici, branio naslov iz 2019. godine, finale u 2020. izborio je ulaskom u top 10 po izdvajanjima iz proračuna za obrazovanje, socijalnu politiku i mlade u spomenutoj kategoriji gradova (38,51 posto proračuna), ali i top 5 po iznosu stipendija i školarina po stanovniku u kategoriji srednjih gradova (po stanovniku-87 kuna). U top 15 Labin je po broju odgojitelja u vrtićima u kategoriji srednjih gradova (6,6 djece po odgojitelju), a mjesto u top 5 Grad ima po broju visokoobrazovanih stanovnika u istoj kategoriji gradova (svaka 6,2 osoba je visoko obrazovana).

Labin je nastavio i u tekućoj godini s čitavim nizom mjera i projekata kako bi poboljšao život i standard mlađih dobnih skupina sugrađana unatoč svim otežavajućim okolnostima u aktualnoj pandemiji koronavirusa. 

Obranili naslov

"Na žalost, zbog situacije s koronom, na dodjelu nije došao veliki broj finalista, pa čak ni pobjednika, pa im zato i ovom prilikom čestitamo na izvanrednim rezultatima i plasmanu u našem velikom izboru u nadi da ćemo se dogodine svi skupa moći vratiti u onu staru, pravu normalu", navode s portala.

Gradonačelnik Valter Glavičić nakon vijesti o obrani titule na svom je službenom facebook profilu objavio: "Unatoč jakoj konkurenciji, drugi put zaredom proglašeni smo najboljim srednjim gradom u RH za obrazovanje i demografiju po izboru Jutarnjeg lista, portala gradonačelnik.hr i agencije Ipsos! Nastavljamo dalje istim tempom i u ovim vremenima punim izazova", napisao je Glavičić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of