INVESTICIJA

LABIN: Sanacija krova dvorane osnovne škole

| Autor: Branko BIOČIĆ

I ovog se ljeta, unatoč brojnim financijskim izazovima uzrokovanima posljedicama globalne pandemije, u labinskim osnovnim školama izvode radovi na redovnom održavanju, ali i neki prijeko potrebni kapitalni zahvati.

Najveći i najvažniji svakako je sanacija i obnova krova sportske dvorane Osnovne škole Matije Vlačića. Kako bi se spriječilo daljnja oštećenja te osiguralo nesmetano održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, pristupit će se sanaciji i obnovi krova dvorane, kroz čiju je mjestimično dotrajalu konstrukciju, prilikom većih oborina, voda ulazila u prostor.

Osim sanacije konstrukcije i krovnog pokrova, krov dvorane će dobiti i novu 10-centimetarsku termo izolaciju, čime će se dodatno poboljšati uvjeti održavanja nastave, poglavito u zimskim mjesecima. Sredstva u visini od 366 tisuća kuna u potpunosti su osigurana kroz financiranje decentraliziranih funkcija osnovnog školstva za 2020. godinu - kapitalna ulaganja.

- Nakon dogradnje vrtića te obnove škole i vrtića na Katurama, nastavljamo s ulaganjima u obrazovnu infrastrukturu. Ovim ulaganjem rješavamo se problema s oborinskim vodama, odnosno njihovim prodiranjem u dvoranu prilikom jakih kiša zbog čega se u nekoliko navrata moralo i sanirati parket. Svi radovi bit će gotovi prije početka nove školske godine koja će, nadajmo se, započeti u normalnim uvjetima, što je u ovom trenutku najvažnije, zaključio je gradonačelnik Grada Labina, Valter Glavičić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater