Od 16. do 31. listopada

Jesen na pijatu u središnjoj Istri u sedam ugostiteljskih objekata

| Autor: Glas Istre
Arhiva/Ilustracija

Arhiva/Ilustracija


Od 16. do 31. listopada sedam ugostiteljskih objekata sudjeluje u akciji Turističke zajednice središnje Istre "Jesen na pijatu u središnjoj Istri", nudeći originalne jesenske menije koji se sastoje od predjela, glavnog jela i deserta, s promotivnom cijenom od 100 kuna.

Agroturizam Stara štala u Borutu pokraj Cerovlja tako nudi juhu od buče, pečeni svinjski but u umaku od gljiva uz restani krumpir i sezonsku salatu te kolač od jabuke; konoba Drugi peron u Cerovlju priprema juhu od plodova jeseni, kestena i tikve, zatim boškarina u teranu na aromatiziranoj palenti te za desert jesenski mousse od orašastih plodova i čokolade; konoba Dišpet u Zajcima kod Pićna osmislila je bučine tajadele s vrganjima i suhim smokvama za predjelo, glavno jelo je "bucmasti praščić" s

Prilogom, a desert cheesecake sa smokvom; konoba Doma u Kranjcima u Svetom Petru u Šumi nudi carpaccio od cuke s domaćom svinjskom jetrenom paštetom, starinsku juha od cuke, pancete, krumpira i poriluka, domaće kobasice na gradelama uz

kiseli kupus te kremu od bobići s prošekom i desert od palente s preljevom od aronije i šljiva; konoba Marino u Gračišću priprema juhu od buče ili od miješanih šumskih gljiva ili istarsku maneštru, zatim domaće kobasice i zarebnjak u krumpir na luku i domaćoj panceti s kiseli kupusom, ili fritajom od miješanih šumskih gljiva te za desert skutu sa smokvama ili palačinke s domaćom marmeladom od smokava; restoran Čiže pokraj Trviža nedaleko Pazina u ponudi ima juhu od butternut tikve, svinjske medaljone u umaku od sezonskih gljiva s domaćom tjesteninom uz sezonsku salatu te desert nazvan "kestenasta fantazija"; i naposljetku restoran Pazin-Zapad na Stanciji Pataj pokraj Pazina pripremat će krem juhu od buče s tostiranim bučinim sjemenkama i crumbleom od parmezana, pljukance s vrganjima i istarskim kobasicama te za desert parfe od kestena.


Podijeli: Facebook Twiter