NAJNOVIJE


BAREM PETERO MAČAKA ODREZANI REPOVI

IŽIVLJAVANJE SULUDOG SADISTA U KAŠTELIRU: Mačkama lutalicama oštrim predmetom reže repove!

Arhiva/Ilustracija

- Zadnje dane primjećujem čuda mački s odrezanim repima, dojavila nam je čitateljica iz Kaštelira (podaci poznati redakciji) zgrožena prizorom koji je zatekla u samom središtu općinskog središta, oko područne škole Kaštelir i župne crkve sv. Valentina, Kuzme i Damjanu.

Prije nekog vremena prvo je zagledala jednu osakaćenu mačku, pa drugu, a dosad barem pet različitih kojima je svima, vjerojatno oštrim hladnim oružjem i uz pomoć "asistenta", okrutno odrezan rep. Od repa im je ostalo tek četiri do pet centimetara batrljka. Očito se u središtu Kaštelira ovog ljeta već duže vrijeme na nedužnim mačkama lutalicama iživljava pojedinac (ili više njih) sa sadističkim sklonostima.

- Obratila san se jutros porečkom veterinaru Adrijanu Matiću koji mi je kazao da je možda najbolje da se obratim Glasu Istre kako bi se o ovom problemu pročulo, kazala nam je čitateljica, ljubiteljica životinja, dodavši da se obratila i općinskoj upravi u kojoj ovaj problem nisu ozbiljno shvatili.

- Osim onog što je i vama rekla ne znam ništa više o slučaju. U slučaju potrebe spremni smo ići na teren, međutim, te se mačke pojave, pa nestanu. Ne znam koliko ima smisla, koliko bi bila učinkovita prijava policiji kada zasad ne postoji sumnja na nekog počinitelja. Očito se radi o nekom psihopatu, kaže veterinar Matić iz porečke Veterinarske ambulante Vet-Centar dodajući da su prije mnogo godina lovci bili poticani da ustrijele mačke lutalice, te su kao dokaz o usmrćivanju morali donijeti rep mačke. Ta se praksa već više desetljeća ne provodi odnosno zabranjena je.

- Na području naše veterinarske ambulante susrećemo se sa svakakvim oblicima zlostavljanja životinja, ali s rezanjem repova mačkama još se nisam susreo, zaključio je veterinar Matić.

(A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter