BUZET

Izbori za jedanaest mjesnih odbora održat će se krajem ožujka: PRIJEDLOZI LISTA KANDIDATA DOSTAVLJAJU SE DO 22. VELJAČE

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
MO Vrh, jedan od 11 MO-a buzetskog područja (G. ČALIĆ ŠVERKO)

MO Vrh, jedan od 11 MO-a buzetskog područja (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Buzetsko Gradsko vijeće odlukom je raspisalo izbore za članove svih jedanaest vijeća mjesnih odbora: Buzet, Buzet- Stari grad, Krušvari, Roč, Sovinjak, Sveti Ivan, Sveti Martin, Svi Sveti, Štrped, Veli i Mali Mlun te Vrh. Održat će se u nedjelju, 29. ožujka.

Izborno povjerenstvo za izbor članova vijeća mjesnih odbora propisalo je obvezatne upute o redoslijedu izbornih radnji. Rokovi teku od 9. veljače tako da prijedlozi lista kandidata, odnosno prijedlozi kandidata za izbor članova vijeća mjesnih odbora i njihovih zamjenika moraju biti dostavljeni izbornom povjerenstvu najkasnije u roku četrnaest dana od dana raspisivanja izbora, odnosno do 22. veljače.

Izborno povjerenstvo sastavit će, i na oglasnim pločama mjesnih odbora, gradskoj oglasnoj ploči i web stranici, objaviti sve pravovaljano predložene liste za izbor članova vijeća mjesnih odbora, kao i zbirnu listu, najkasnije do 24. veljače. Izborna promidžba počinje danom objave zbirnih kandidacijskih lista, a završava 24 sata prije dana održavanja izbora, zaključno, 27. ožujka.

Podsjetimo kako su protekli posljednji izbori za mjesne odbore održani krajem 2015. godine, kada je u izbornoj utrci za članove vijeća jedanaest mjesnih odbora bilo osamnaest kandidacijskih lista s ukupno devedeset kandidata. Održani su u studenom, istog dana kada i izbori zastupnika u Hrvatski sabor. IDS je jedini istaknuo kandidate za svih jedanaest mjesnih odbora, koalicija SDP-HNS istaknula ih je za pet, a u izbornu utrku uključile su se i dvije kandidacijske liste grupe birača, odnosno nezavisne liste, svaka u jednom MO-u. Tada je glasovalo 3.184 birača ili 61,65 posto od ukupno 5.165 birača koliko ih je bilo na buzetskom području. U vijećima MO-a bilo je najviše članova s IDS-ovih lista, osvojili su 43 od 55 mandata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater