pazin i poreč

IDS SLAVIO U 18 OD 22 MJESNA ODBORA. Miletić: Potvrđujemo da smo politička opcija koja je najviše prisutna među ljudima

| Autor: Anđelo DAGOSTIN, Davor ŠIŠOVIĆ
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


U najvećem mjesnom odboru, Mjesnom odboru Pazin, bile su kandidirane dvije liste: IDS je dobio 102 (69,8 posto), a SDP 44 (30,2 posto) glasova * Na izbore je u MO-u Pazin izašlo samo pet posto, a u MO-u Heki rekordno niskih 2,3 posto birača

Na nedjeljnim izborima za Vijeća mjesnih odbora na području 12 pazinskih mjesnih odbora (Beram, Grdoselo, Heki, Kašćerga, Kršikla, Lindar, Stari Pazin, Zabrežani, Zamask, Zarečje, Trviž i Pazin) slavio je IDS osim u tri mjesna odbora. U Lindaru je bila kandidirana samo lista Gordane Androšić, u Trvižu je bila kandidirana samo lista Željka Mraka, a u Zabrežanima lista Valtera Žgrablića. Na nedjeljnim izborima za vijeća deset mjesnih odbora Grada Poreča uvjerljivu pobjedu također je odnio IDS, osvojivši 60 od ukupno 70 raspoloživih mandata, odnosno 85 posto.

- Izvrsni rezultati IDS-a na izborima za vijeća mjesnih odbora u Poreču i Pazinu pokazuju da smo daleko najsnažnija i najorganiziranija stranka u Istri te da građani prepoznaju naš trud i rezultate našeg djelovanja. Međutim, ono što je nama još bitnije jest da na svakim izborima potvrđujemo da smo politička opcija koja je najviše prisutna među ljudima i koja uživa njihovo povjerenje, osvrt je predsjednika IDS-a Borisa Miletića na nedjeljne izbore u Pazinu i Poreču.

- Sigurno je da je povjerenje koje smo dobili rezultat kvalitetnih kandidata i dobrog programa, ali i konkretnog rada naših ljudi na terenu, na čemu im zahvaljujem i čestitam, istaknuo je predsjednik IDS-a i dodao: - Iako je ovdje riječ o mjesnoj samoupravi, ovi su izbori važni jer se odlučivalo o razini vlasti koja najbliže surađuje s građanima u unapređivanju njihove životne sredine te su dobar pokazatelj opredjeljenja biračkog tijela. Jednako tako, izbori za mjesne odbore su jako važni jer na njima biramo tko će nas predstavljati i tko će odlučivati o našem naselju ili našoj ulici u kojoj živimo, kako će ona izgledati odnosno kojom dinamikom će se razvijati i na kraju, kakvu će kvalitetu pružati svojim stanovnicima. U našem djelovanju rukovodimo se principima supsidijarnosti i ujednačenog razvoja svih dijelova Istre, napomenuo je predsjednik IDS-a te je naglasio da ga raduje što u svim gradovima i općinama IDS može kandidirati veliki broj građana koji žive za svoj kraj i koji su spremni zasukati rukave za razvoj njihove zajednice.

- Također, raduje nas, ali i obvezuje, činjenica da su naši sugrađani prepoznali rezultate koji stoje iza našeg rada i ponovno nam ukazali povjerenje. Sve nas to motivira, zaključio je predsjednik IDS-a, da budemo i dalje ustrajni u ostvarenju svih naših programa, od lokalne i regionalne pa sve do nacionalne i europske razine.

U Hekima 11 glasača

U najvećem mjesnom odboru, Mjesnom odboru Pazin, bile su kandidirane dvije liste: IDS je dobio 102 (69,8 posto), a SDP 44 (30,2 posto) glasova. Na izbore je izašlo samo pet posto birača. U MO-u Pazin tako su izabrani Mirjana Galant, Marko Antolović, Iva Rigo, Denis Matejčić, Damir Črnja, Snježana Hrvatin, Enver Cinkopan i Zorko Ladavac (IDS) i Davorka Belac, Ranko Grković i Marina Marcan (SDP). U Mjesnom odboru Stari Pazin IDS je dobio 79, a SDP 30 glasova. Izlaznost je bila 8,3 posto. U MO Stari Pazin izabrani su Željko Matić, Suzana Ladavac, Branko Jurčić, Hani Glavinić, Klaudio Nadišić, Paolo Jurčić i Marko Breščić (IDS), te Boris Demark i Klaudio Sinković (SDP).

U MO-u Beram izlaznost je bila 7 posto, a IDS je dobio 26 glasova. Izabrani su Renato Cvitan, Roberto Antičević, Marija Brajković, Denis Jurčić, Martina Brajković Mrak, Zdenko Milohanić i Franko Ladavac. U MO-u Grdoselo izlaznost je bila 18,4 posto, a IDS je dobio 21 glas. U MO Grdoselo izabrani su Ivan Jurcola, Vojko Mogorović, Željko Šišović, Zoran Kontić i Mladen Mogorović. U MO-u Heki izlaznost je bila rekordno niskih 2,3 posto, odnosno samo 11 glasača je izašlo na izbore i dalo glas jedinoj IDS-ovoj listi. U Vijeće mjesnog odbora Heki izabrani su Đoni Juričić, Entoni Širol, David Guštin, Paolo Rigo, Endi Širol, Mladen Vrbanac i Luka Rigo.

U MO-u Kašćerga izlaznost je bila rekordno visokih 23,4 posto, a jedina IDS-ova lista dobila je 44 glasova. U Vijeću mjesnog odbora tako su se našli Goran Ivančić, William Hrvatin, David Jelenković, Norbert Koraca i Jelena Ivančić. U MO-u Kršikla izlaznost je bila 11,8 posto, a 11 glasova dobila je jedina IDS-ova lista. U Vijeće mjesnog odbora izabrani su Vedran Ivančić, Damir Dušković, Rozana Tominić, David Matejčić i Vitomir Breščić. U MO-u Lindar izlaznost je bila 13,6 posto, a jedina kandidirana lista Gordane Androšić dobila je 55 glasova. U Vijeće mjesnog odbora izabrani su Gordana Androšić, Matija Zidarić, Damir Krnjus, Elvis Banovac, Danijel Žufić, Darko Zidarić i Elvis Fabris.

U Zamasku izlaznost 18,3 posto

U MO-u Trviž izlaznost je bila 6,4 posto, a jedina kandidirana lista Željka Mraka dobila je 39 glasova. U Vijeće mjesnog odbora izabrani su Željko Mrak, Mirela Mrak, Igor Brajković, Danijel Perčić, Siniša Brajković, Vilim Vitulić, Ondina Širol, Ivan Bravar i Srećko Koraca. U MO-u Zabrežani izlaznost je bila 9 posto, a jedina kandidirana lista Valtera Žgrablića dobila je 27 glasova. U Vijeće mjesnog odbora izabrani su Valter Žgrablić, Elvis Maretić, Nenad Maretić, Darko Cerovac, Mauricio Pulić, Nino Šaina i Deni Širol.

U MO-u Zamask izlaznost je bila 18,3 posto, a jedina kandidirana IDS-ova lista dobila je 15 glasova. U Vijeće mjesnog odbora izabrani su Massimo Matijašić, Goran Remac, Branko Tončić, Mirko Rumin, Kristian Valenta, Sandi Matijašić i Zlatko Koraca. U MO-u Zarečje izlaznost je bila 6,7 posto, a jedina kandidirana IDS-ova lista dobila je 16 glasova. U Vijeće mjesnog odbora izabrani su Mladen Sirotić, Ivan Rigo, Zoran Dušić, Nenad Kurelić, Alan Sirotić, Alen Gržetić i Sanjin Mogorović.

Rezultate izbora komentirao je i čelnik pazinske podružnice IDS-a Davor Sloković te ustvrdio da uvjerljiva pobjeda IDS-a na ovim izborima nedvojbeno pokazuje njihovo zajedništvo, organiziranost i spremnost da odgovorno upravljaju Pazinom te potvrđuje činjenicu da su im svaki mjesni odbor, ulica i svaki žitelj zaista bitni.

Poreč: IDS dominantan, jedino u Baderni nije osvojio većinu

Na nedjeljnim izborima za vijeća deset mjesnih odbora Grada Poreča uvjerljivu pobjedu odnio je, dakle, IDS, pet mandata osvojile su nezavisne liste, po dva SDP i Stranka Ivana Pernara, a jedan je mandat pripao HNS-u. Svako od deset izabranih vijeća mjesnih odbora ima po sedam članova, a jedino u Baderni IDS nije osvojio većinu: tu je tijesnu pobjedu s četiri osvojena mandata odnijela Nezavisna lista Dragana Legovića, dok su tri mandata pripala IDS-u. Bez protukandidata IDS je osvojio svih sedam mjesta u vijećima mjesnih odbora Žbandaj, Varvari i Červar Porat.

IDS je apsolutni pobjednik i u najvećem gradskom MO-u Mate Balote, gdje je osvojio svih sedam mandata nasuprot SDP-u i Stranci Ivana Pernara koje nisu osvojile nijedan. U MO-u Fuškulin IDS je osvojio šest mjesta a stranka Ivana Pernara jedno; u MO-u Anke Butorac IDS ima pet mjesta, a po jedno SDP i Stranka Ivana Pernara; u Velom Maju će, uz IDS-ovih 6 članova Vijeća, sjediti i jedan iz HNS-a; u MO-u Joakima Rakovca, uz 6 IDS-ovih, izabran je i jedan kandidat Nezavisne liste Zlatka Lovrekovića, a u MO-u Nova Vas šestorici IDS-ovaca društvo će praviti i jedan SDP-ovac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater