IZBORI

IDS nadmoćan u Vijećima mjesnih odbora Novigrada

| Autor: Sanja BOSNIĆ
Novigrad (Arhiva)

Novigrad (Arhiva)


Na nedjeljnim izborima održanim za vijeća Mjesnih odbora na području Grada Novigrada najviše je vijećnićkih mandata u sva četiri MO-a pripalo predstavnicima IDS-a. Tako je od utvrđenih 28 predstavničkih mjesta u četiri MO-a, IDS osvojio 24, HDZ ulazi s tri vijećnika, a Kandidacijskoj listi grupe birača pripalo je jedno mjesto.

 

Na području MO-a Novigrad 1, na temelju izbornog rezultata, u sastav vijeća ulazi svih sedam predstavnika IDS-a: Igor Kocijančić, Lorena Oplanić Marković, Danijel Pasuli, Katjuša Cittar, Daniel Conjar, Daniel Pinezić i Sonja Jurcan.

Na području MO-a Novigrad 2 u sastav vijeća ulazi šest predstavnika IDS-a i jedan s Kandidacijske liste grupe birača pa sastav čine vijećnici IDS-a: Ana Boroš, Sergio Stojnić, Orieta Vrcelj, Alen Radić, Meri Hanžek i Denis Giangrande, te Mato Gvarić sa KLGB. Na području MO-a Dajla u vijeće je izabrano šest predstavnika s liste IDS-a i jedan s liste HDZ-a. Četiri naredne godine u vijeću će biti: Andrea Brečević, Doriana Kotiga, Željko Valenta, Jasna Bažon Fabris, Zoran Sarić i Nataša Flego iz IDS-a i Antonio Barišić iz HDZ-a.

Na području MO-a Bužinija u Vijeća će biti dvoje predstavnika HDZ-a, Željka Bulić Malinarich i Romano Fabijančić, te pet iz redova IDS-a: Antonio Zancola, Sandra Lubiana, Denis Krevatin, Ivana Klarić Tuljak i David Červar.

Izbori za Vijeća MO-a Novigrada održani su prvi put od stjecanja statusa Grada još 1997. godine, i samim je izborima pristupilo 988 birača od ukupno 3.948 registriranih birača, od čega je 737 glasova povjerenja pripalo IDS-u, 151 glas HDZ-u i 44 KLGB.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum