BRZA REAKCIJA

IVAN HERAK: Nisam ništa radio iza leđa istarskom HNS-u. Vjetrovi pušu iz IDS-a!

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ

Ivan Herak, koji bi trebao biti nositelj HNS-ove liste u 8. izbornoj jedinici, kaže da nije tajno s centralom u Zagrebu i mimo županijske organizacije HNS-a dogovarao vodeće mjesto na listi HNS-a. Štoviše, napominje, sve se znalo još prije deset mjeseci i o svemu je bio upoznat predsjednik istarskog HNS-a Zvonko Liović, ali i ostali u stranci.

Herak kaže da je HNS naručio istraživanje za 8. izbornu jedinicu još u listopadu 2018. godine te otad vodstvo istarskog HNS-a zna da stranka želi da on predvodi listu. No istarski narodnjaci odlučili su bojkotirati odluku vrha HNS-a o postavljanju kontroverznog porečkog političara Ivana Heraka za nositelja njihove liste u 8. izbornoj jedinici.

Tako su članovi predsjedništva HNS-a Istre novom predsjedniku i potpredsjedniku Vlade Predragu Štromaru poslali pismo u kojem se oštro protive da Herak, inače nestranačka osoba, predvodi listu na parlamentarnim izborima. Njegovo postavljanje smatraju pogrešnom političkom idejom i lošom porukom.

Herak kaže da se za njegov angažman znalo puno ranije, a sad je u sve upleo svoju i bivšu stranku.

- Vjetar puše iz IDS-a. Nema nikakve dileme da Zvonko Liović sjedi na dvije stolice. U politici je sve legitimno, ali ne mogu dozvoliti da me se osobno vrijeđa. Prije desetak mjeseci je bio zajednički sastanak na tu temu u HNS-u na kojem je bio i predsjednik istarskog HNS-a Zvonko Liović. Sve će biti ok, ovako ili onako. Znam koja je pozadina ovog pisma i otkud pušu vjetrovi, kazao je Herak.

Dodaje da je o svom angažmanu na listi u nekoliko navrata razgovarao sa Zvonkom Liovićem te da je predsjednik istarskog HNS-a znao i rezultate ankete koju je naručio HNS i gdje je Herak dobro kotirao.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini