BRUXELLES

ISTUP ISTARSKOG EUROZASTUPNIKA: Flego u EU parlamentu tražio povezivanje Istarskog ipsilona i mreže slovenskih autocesta

| Autor: Dubravko GRAKALIĆ

Tražim da postoji upravo takva stavka u proračunu 2021.-2027., rekao je Flego

IDS-ov zastupnik u Europskom parlamentu Valter Flego istaknuo je u svojoj kratkoj raspravi u Europskom parlamentu potrebu stvaranja prometne povezanosti Hrvatske i Slovenije.

"Dolazim iz Istre i znam koliko su važne međunarodna i prekogranična suradnja na nekom području. Jasno da ne govorim samo o projektima i manifestacijama, već govorim i o infrastrukturi. Imamo sjajne primjere na nivou Europske unije, poput programa međuregionalne suradnje Interreg, iz kojeg je financirano više od 60 vrlo vrijednih projekata. Kad govorimo o Istri imamo sjajan primjer povezanosti i suradnje dvaju vodovoda - Istarskog vodovoda iz hrvatskog dijela Istre i Rižanskog vodovoda iz slovenskog dijela Istre", kazao je Flego te naglasio da "ono što nam sada treba jest povezanost cesta".

"Potrebna nam je povezanost Istarskog ipsilona na slovensku mrežu autocesta, kako bi se smanjile gužve za vrijeme turističke sezone. Zato tražim da se ne režu sredstva kohezijske politike i zato tražim da postoji upravo takva stavka u proračunu 2021.-2027. Osim smanjivanja gužvi, ovime bismo našim ljudima u Istri omogućili lagodniji i jednostavniji život i rad. Naše države nisu izolirani otoci, zato investirajmo u narednim godinama u projekte koji spajaju i povezuju, kako bi stanovnici tih područja i turisti mogli neometano živjeti i raditi tokom cijele godine, ali i uživati na zasluženom godišnjem odmoru", poručio je IDS-ov Valter Flego u Bruxellesu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater