RABAC

ISTRA INSPIRIT: Nova interaktivna predstava o doživljajima rudara i Malika

| Autor: Branko BIOČIĆ
Labinski rudari i nestašna bića Maliki

Maliki koji su prema legendi živjeli u rudnicima Labinštine i na području Kvarnera, osim što su kroz interaktivni sadržaj uključivali i najmlađu publiku u predstavu, pomagali su rudarima te im bili velika pomoć u slučaju opasnosti prisutne tijekom njihovog radnog dana

Istra Inspirit, u sklopu Rabac Open Air festivala, održava niz predstava o doživljajima rudara i Malika. Nedavno je održana prvi put, a sljedeće izvedbe su na programu 17. i 24. kolovoza u 21 sati. U parku ispred hotela Valamar Sanfior,  Istra Inspirit je nedavno na prvoj izvedbi u sezoni razveselila publiku, a posebno onu najmlađu, ponudivši novi edukativno-zabavni doživljaj o životu rudara s Labinštine i malim nestašnim bićima Malikima.

Novi Istra Inspirit doživljaj u sklopu Rabac Open Air festivala inspiriran je životom rudara s područja Labinštine te se kroz interaktivni doživljaj upotpunjen autentičnom scenografijom, veselim glazbenim tonovima, glumom, plesom i akrobacijama, prikazao tipičan dan rudara kroz zabavni koncept pripovijedanja priča. Labinski rudari koji su svakoga dana, pozdravljajući se rudarskim pozdravom "Sretno!", silazili nekoliko stotina metara ispod zemlje, u sklopu edukativno-zabavne predstave Istra Inspirita upoznaju mala nestašna bića Malike koja žive u rudniku i koja im vole raditi nepodopštine. Maliki, koji su prema legendi živjeli u rudnicima Labinštine i na području Kvarnera, osim što su kroz interaktivni sadržaj uključivali i najmlađu publiku u predstavu, pomagali su rudarima te im bili velika pomoć u slučaju opasnosti prisutne tijekom njihovog radnog dana.

Najmlađi su posjetitelji bili oduševljeni opremom rudara te se vozili zajedno s njima u "karićima" i tako barem na jedan dan upoznali podzemni svijet tipičan za ovaj kraj. Novom interaktivnom predstavom Istra Inspirita nastavlja se valorizacija i promocija istarske tradicijske i kulturno-povijesne baštine u maniri koncepta "živuće povijesti" koji se pokazao vrlo uspješnim.


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum