REAKCIJA

Istarski župan Boris Miletić oštro osudio vršnjačko nasilje u Osnovnoj školi u Medulinu i osvrnuo se na govor na Portarati: "BILO KAKVA VRSTA NASILJA JE APSOLUTNO NEPRIHVATLJIVA"

| Autor: Glas Istre
Boris Miletić / Osnovna škola u Medulinu (Snimio Milivoj Mijošek)

Boris Miletić / Osnovna škola u Medulinu (Snimio Milivoj Mijošek)


Istarski župan Boris Miletić oštro je osudio vršnjačko nasilje u Osnovnoj školi u Medulinu, a koje je s pravom zaprepastilo širu javnost.

- Bilo kakva vrsta nasilja je apsolutno neprihvatljiva, a kada se ono događa među djecom i mladima kao društvo se moramo posebno zabrinuti i svi zajedno hitno reagirati. Iskreno se nadam da je ovo prvi i zadnji slučaj kojem ćemo svjedočiti, naglasio je župan.

Ovaj slučaj u medulinskoj školi, župana Miletića je podsjetio na onaj od prije par mjeseci na pulskom glavnom trgu – Portarati, kada se mogla čuti retorika na kakvu u Istri nismo navikli.

- Na spomenutom skupu u Puli čuli smo govor koji poziva na nasilje prema djeci, a na koji su adekvatno reagirale i sankcionirale nadležne institucije, međutim ne i pulski gradonačelnik koji je sramotne izgovorene riječi opravdao "slobodom govora", istaknuo je župan, koji je ujedno najavio da će Istarska županija, kao osnivač medulinske Osnovne škole poduzeti sve korake, u skladu sa svojim ovlastima, kako bi se cijeli slučaj čim prije rasvijetlio.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum