Sjednica vijeća

Funtana bez profesionalnog zamjenika načelnika

| Autor: Slaven BRAJKOVIĆ
Ilustracija

Ilustracija


Vijećnicima Općine Funtana na sjednici koja je održana elektroničkim putem, predsjednik Vijeća Marin Tonković, predložio je raspravu o trima točkama dnevnog reda. U fokusu sjednice bile su izmjene i dopune Statuta općine, kojeg je trebalo uskladiti sa Zakonom o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Tako će ubuduće Općinsko vijeće Funtane brojati sedam članova umjesto dosadašnjih devet. Druga važnija izmjena odnosi se na profesionalnog zamjenika načelnika, koji od slijedećih izbora neće postojati.

Umjesto njega, načelnik će iz redova općinskih vijećnika izabrati privremenog zamjenika koji će ga zamjenjivati u slučaju da za vrijeme trajanja njegovog mandata nastupe okolnosti zbog kojih bi načelnik bio onemogućen obavljati svoju dužnost. Privremeni zamjenik ovlašten je obavljati samo redovne i nužne poslove kako bi se osiguralo nesmetano funkcioniranje Općine i za to vrijeme ostvaruje prava načelnika. Tijekom mandata načelnik može promijeniti tu osobu.

Vijećnici su u nastavku elektroničke sjednice imali priliku raspravljati i o dva izvješća: o stanju Civilne zaštite na području Općine Funtana za 2020. godinu i godišnjem planu razvoja CZ za 2021. godinu. Kako je izvijestio načelnik Općine Funtana Mladen Grgeta, na sva ova tri predložena materijala nije bilo primjedbi, i odluke su usvojene jednoglasno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of