VIJEĆE FUNTANE

Općina uzela kredit za gradnju vrtića

Arhiva

Arhiva


Općinsko vijeće Funtane, pod presjedanjem Marina Tonkovića, započelo je kako je to uobičajeno, vijećničkim pitanjima. Eugena Fabrisa (nezavisni) zanimalo je kako se odvijaju radovi na dijelu ceste koja prolazi kroz Funtanu. Odgovor je dobio od općinskog načelnika Mladena Grgete koji je potvrdio da se radovi, usprkos otežanim uvjetima zbog kišnih dana, odvijaju svakodnevno i po planu. Pred samo zatvaranje dionice kroz Funtanu, vozačima su dijeljeni letci s prikazom zaobilaznog pravca koji od Dino parka u Funtani vodi preko Fuškulina, Jasenovice i Mugebe prema Poreču. Osim novog asfaltnog sloja projekt sadrži i projekte nogostupa, vodovodne mreže i javne rasvjete.

Općinska pročelnica Karmen Pilat obrazložila je vijećnicima Odluku o vrijednosti boda komunalne naknade koja se morala uskladiti sa Zakonom o komunalnom gospodarstvu pa je sprovedeno i prethodno savjetovanje s građanima i ostalim zainteresiranim subjektima. Najvažniji dio te odluke je da visina boda ostaje ista kao i do sada te ne predstavlja novo opterećenje za građane, pa je prihvaćena jednoglasno. U nastavku sjednice prihvaćena je odluka o zaduživanju Općine Funtana, a odnosi se na namjenski kredit za izgradnju vrtića odobren od strane Croatia banke. Banka je pristala na smanjenje kamatne stope od prijašnje 4 na 3,2 posto, a vijećnici su to naravno jednoglasno prihvatili. Vijeće je odobrilo oslobađanje dijela komunalnog doprinosa za župnu dvoranu u župnom dvoru u visini od 31.000 kuna koju će, osim crkve, koristiti i funtanjanske udruge kao prostor za odvijanje svojih djelatnosti.

Po završetku sjednice održana je i Skupština komunalnog poduzeća Puntica, koju čine svi članovi Općinskog vijeća s jedinom točkom dnevnog reda, onom o raspisivanju natječaja za direktora Puntice, budući da je sadašnjem istekao mandat. Tekst natječaja biti će objavljen na web stranicama Općine Funtana www.funtana.hr , na oglasnim pločama u mjestu te u tiskanim medijima. (S. BRAJKOVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of