FUNTANA

Općinski vijećnici raspravljali o komunalnim temama: AUTOBUS ČEKA ŠKOLSKU DJECU ISPRED PLODINA

| Autor: Slaven BRAJKOVIĆ

Aktualnim satom za vijećnička pitanja, kojima je započelo zasjedanje Općinskog vijeća Funtane, pod presjedanjem Marina Tonkovića, iskoristilo je nekoliko vijećnika i tražilo odgovore od načelnika općine Mladena Grgete i pročelnice Karmen Pilat. Igora Glavurdića (HDZ) zanimalo je što je s točkom koja je bila skinuta na posljednjoj sjednici Vijeća, a odnosi se na davanje suglasnosti za povećanje temeljnog kapitala vrsarskom komunalnom poduzeću Montraker d.o.o. Zanimalo ga je i kako će prometovati autobus sa školskom djecom.

Radovi od Perila prema Bijeloj Uvali

Načelnik Grgeta odgovorio mu je da se nisu htjeli žuriti s davanjem suglasnosti Montrakeru, prije nego potraže pravno mišljenje, a vijećnik će nakon toga dobiti pismeni odgovor. Obavijestio ih je također da od početka ovog tjedna autobus čeka školsku djecu ispred Plodina i potom vozi u pravcu Poreča i Vrsara.

Ivana Prekalj (IDS) postavila je dva pitanja. Zanimalo ju je kada će biti opremljena dječja igrališta i kakvi su to radovi na šetnici od Perila prema kampu Bijela Uvala. Pročelnica Karmen Pilat odgovorila joj je da u postupku nabava opreme za dječja igrališta i biti će postavljena prije sezone, a na šetnici se vrše radovi postavljanja novih sprava za vježbanje kojima će se moći služiti šetači. Josip Stipić (Nezavisna lista Eugena Fabrisa) primijetio je da su radovi kod novog rotora ispred Plodina već završeni iza kojih je ostalo građevinskog materijala. Načelnik mu je odgovorio da se taj materijal već počeo uklanjati.

Vijeće je u nastavku usvojilo izvješće o stanju civilne zaštite na području općine Funtana za prošlu godinu kao i Plan razvoja CZ-a za ovu godinu. Načelnik Općine Mladen Grgeta podnio je polugodišnje izvješće za svoj rad od srpnja do prosinca prošle godine. U njemu je taksativno nabrojio svoj rad u donošenju 24 normativna akta koje je Vijeće sve usvojilo, a tiču se proračuna, osam akata koji su u nadležnosti načelnika i 13 akata, sve prihvaćenih od Vijeća.

Rekonstrukcija ceste kroz Funtanu

Posebno se osvrnuo na turistički segment općine Funtana na čijem je području lani ostvareno 228,6 tisuća dolazaka i 1,67 milijuna noćenja. U izvještajnom razdoblju dosta truda je uloženo u pripremi projektne dokumentacije za izgradnju nesvrstanih cesta, na ishođenju lokacijskih dozvola za autokampove Polidor i Bijela Uvala te prometnice prema AC Puntica, Zad Kaštela i Vla. Započela je izrada projektne dokumentacije za reciklažno dvorište i projekt prometnice kroz naselje Coki.

Pred završetkom je rekonstrukcija državne ceste kroz Funtanu, vodovodne mreže kroz Funtanu i svlačionice na nogometnom igralištu. Sve su to investicije, kako je naglasio Grgeta, u funkciji podizanja standarda u društvenim djelatnostima i stanovnika općine Funtana, u čemu ova općina želi visoko podići ljestvicu. Izvješće načelnika je prihvaćeno uz dva suzdržana glasa (Nezavisna lista Eugena Fabrisa). Vijećnici su jednoglasno prihvatili odluku o dodjeli financijskih sredstava programima i projektima za opće dobro iz proračuna za ovu godinu i ovlastili načelnika da sklopi ugovore s udrugama kojima se ta sredstva dodjeljuju. Za to će Općina Funtana ukupno izdvojiti 802.800 kuna. I to za programe iz kulture, sporta i rekreacije, socijalne skrbi i za ostale društvene potrebe.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili odluku o prijenosu prava na nekretninama u vlasništvu Općine na Republiku Hrvatsku, radi izgradnje kružnog raskrižja Puntica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini