GRADSKI REPORTER: POREČ

Festival sporta u najsportskijem gradu Istre

| Autor: Davor ŠIŠOVIĆ
Detalj s lanjskog porečkog Sport Festa (Arhiv Sport Festa)

Detalj s lanjskog porečkog Sport Festa (Arhiv Sport Festa)


U moru porečkih događanja predstojećeg se vikenda svakako ističe manifestacija Sport Fest koja se od petka do nedjelje održava u dvorani Žatika.

S jedne strane, ova manifestacija učvršćuje i proširuje imidž Poreča kao sportskog grada odnosno kao sredine koja je zbog svojih komparativnih prednosti u brojnim sportskim objektima i terenima te pozamašnim smještajnim kapacitetima domaćin mnogim i čestim sportskim priredbama, ali i pripremama domaćih i inozemnih klubova i reprezentacija.

S druge strane valja naglasiti kako je Poreč u širem okruženju poznat i kao jedan od gradova koji vrlo naklono, intenzivno i organizirano njeguje sportski duh svojih stanovnika, podržavajući i klubove i natjecanja i rekreativna događanja posvećena svim zamislivim sportovima, od plivanja i jedrenja pa do biciklizma i automobilizma. Stoga je Sport Fest manifestacija koja u Poreč pada kao "sjekira u med", bivajući zanimljivom i za mnogobrojne posjetitelje koji će doći iz raznih drugih krajeva, i za domaće ljude.

Poput drugih sajamskih manifestacija koje se održavaju u dvorani Žatika poput Vinistre ili Promohotela primjerice, i Sport Fest se sastoji od sajamskog i od konferencijskog dijela, ali i od dodatnih demonstracijskih programa u kojima se uz poznate sportaše mogu okušati i posjetitelji. Sport Fest želi, kako kažu organizatori, "objediniti strast prema sportu i zdravi način života", pa se na sajmu predstavljaju i sportski klubovi, udruge i savezi, lokalne i državne institucije koje imaju sport u svojim nadležnostima, proizvođači sportske opreme i prehrane, te tvrtke i udruge koje se bave uslužnim djelatnostima u sportu.

Konferencijski dio Sport Festa također je atraktivan: u petak će nogometni izbornik Zlatko Dalić govoriti o svjetskom prvenstvu u Rusiji, Željko Mavrović o odrastanju putem sporta, a na programu su i teme poput lica i naličja vrhunskog sporta, uključivanju i ostanku djece u sportu, o ulozi sporta u promicanju ugleda države i drugim temama; dok će se u subotu uz specijalizirane sportske teme na programu naći i teme o sportskom novinarstvu nekad i sad, Valent i Martin Sinković govorit će o predstojećoj olimpijadi u Tokiju, a Lino Červar o trendovima u rukometu.

Ono što razlikuje Sport Fest od drugih sličnih manifestacija brojne su konkretne sportske demonstracije i prezentacije, poput utrke Rotor Survivor, Run fest gradske utrke, demonstracije BMX trikova, veslanja s braćom Sinković, borbe sa Željkom Mavrovićem, natjecanja u obaranju ruku, disc golfa, košarke, tenisa, nogometa, šaha, stolnog tenisa i koječega drugog, čak 60 sportova najavljuje se u sajamskoj Fun zoni. Sport Fest organizira tvrtka AB Sport u suradnji s Gradom Porečom i Sportskom zajednicom Grada Poreča, a raskošna ponuda ove manifestacije čini ju zanimljivom i za one koji sport prate samo na televiziji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter