VIŽULA ART ATELJE

Druženje s umjetnošću i tradicijom

Pod vodstvom Igora Fabrisa, Monike Petrović, Sare Pancun i Sonje Milotić Šesto u sklopu Vižula Art Ateljea u proteklih pet tjedana održane su radionice mozaika, keramike, antičkog nakita od stakla i nakita od keramike, a sudjelovalo je čak 160 polaznika

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Foto: Art Studio)

(Foto: Art Studio)


U Šantaduru – centru baštine i održivog razvoja u Medulinu održana je proteklog vikenda završnica prvog izdanja Vižula Art Ateljea, projekta kojega je ove godine pokrenula Udruga Art studio u partnerstvu s Udrugom Sakramenski te uz potporu Općine Medulin.

Deset radionica

Zamišljen kao događaj kojim će ovogodišnji Vižula Art Atelje biti zatvoren, održan je susret polaznika umjetničkih radionica održanih u sklopu projekta te druženje svih okupljenih s umjetnošću, jer je u centru Šantadur – medulinskom društveno kulturnom centru – u ovoj prilici održana prva izložba.

Na otvorenju događaja pod vodstvom Jelene Vitasović, istaknuto je da je u proteklih pet tjedana, počevši od 28. kolovoza u Arheološkom parku Vižula održano deset aktivnosti, odnosno radionica u kojima je sudjelovalo sveukupno čak 160 sudionika te kako su organizatori izrazito ponosni što je veliki broj polaznika prepoznao vrijednost projekta.

(Foto: Art Studio)(Foto: Art Studio)

Pod vodstvom Igora Fabrisa, Monike Petrović, Sare Pancun i Sonje Milotić Šesto u sklopu Vižula Art Ateljea održane su radionice mozaika, keramike, antičkog nakita od stakla i nakita od keramike. Polaznici dviju radionica na Vižuli bili su i najvrjedniji i najkreativniji mali umjetnici, učenici Osnovne škole dr. Mate Demarin iz Medulina te mališani iz Dječjeg vrtića Medulin koji su marljivo i predano izradili tri zajednička rada - replike mozaika pronađenih na Vižuli i obližnjim Burlama. Jedan će krasiti zidove vrtića, drugi škole, a treći mozaik uručen je tijekom događaja Općini Medulin i načelniku Ivanu Kircu.

Mnogobrojni posjetitelji mogli su prošle subote pogledati sve radove izrađene na radionicama u proteklim kreativnim vikendima, a članice i volonterke udruge Sakramenski u ulozi domaćina pripremile pravi hedonistički užitak – rimsku gozbu.

Modna revija

Potom je, zahvaljujući trudu kreativnih umjetnica: Dragane Babić, Rozane Mihovilović Perc, Ivane Savić i Branke Popov, na zelenoj površini održana modna revija inspirirana antikom i Vižulom.

Uz zahvale svim polaznicima koji su se uključili u prvo izdanje projekta, Udruge Art studio i Sakramenski zahvaljuju i svima koji su dali svoj neprocjenjiv doprinos u pripremi i realizaciji svih aktivnosti i završne manifestacije. Posebne zahvale na financijskoj i logističkoj podršci uputili su pokrovitelju – Općini Medulin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater