UMAG/NOVIGRAD

Dopuštena prodaja ribe s brodica, ALI NEMA NIKOG?

| Autor: Sanja BOSNIĆ
Umaška riva (Sanja BOSNIĆ)

Umaška riva (Sanja BOSNIĆ)


Na traženje lokalnih ribara Lučka uprava Umag-Novigrad dopustila je prodaju ribe kupcima izravno sa svojih brodica u umaškoj luci.

Mogu prodati najviše pet kilograma ribe po kupcu, odnosno do maksimalnog dnevnog prometa od 3.000 kuna prema ribarskoj povlastici. Na taj im se način željelo izići ususret da plasiraju dnevni ulov u vrijeme pandemije.

Prodaja s ribarskih plovila prema spomenutoj odluci dozvoljena je svakim danom od 8 do 12 sati s mjesta veza, odnosno sa samog plovila. Ribarima je dozvoljeno i besplatno postavljanje reklamnih panoa ispred mjesta veza. Prodaja mora biti organizirana uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera samozaštite.

Obišli smo prekjučer oko deset sati ujutro nekoliko punktova na Obali dr. Franje Tuđmana gdje su usidrene ribarske brodice, ali nismo naišli niti na jednu "ploveću ribarnicu". Na suprotnoj strani luke, na umaškom ribarskom gatu, od nekih smo pak ribara koji su čistili mreže doznali da većina ribara s većih brodica tijekom jutra čisti mreže, pa se odluka tiče ribara s manjih brodica, međutim, na njih nismo naišli.

Možda je u deset sati ujutro već bilo kasno pa su otišli ili, kako nam kažu drugi ribari, ipak nisu zainteresirani za prodaju na malo, jer je prodaju prekupcima koji ribu, navodno nesmetano, izvoze u Italiju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini